Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ´ELS MEUS RECORDS´ - INAUGURACIÓ ACTE | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

"ELS MEUS RECORDS" - INAUGURACIÓ ACTE

PARLAMENT INAUGURACIÓ

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ELS MEUS RECORDS” DE JORDI MONÉS

26/11/2015

Molt bona tarda a totes i tots i moltes gràcies per acompanyar-nos avui en aquest acte entranyable en què es presenta el llibre del nostre estimat JORDI MONÉS I ORIOL BUSQUETS, col·legiat d’honor del Col·legi de Pedagogs: ELS MEUS RECORDS.

Entre nosaltres, tenim representants de la Societat Catalana de Pedagogia, a Josep Maria Elias president estat del COPEC, a la presidenta Associació Mestres Rosa Sensat Francina Martí, al rector de la Universitat de Vic Jordi Montaña, Representant de la Universitat de Barcelona, Representant de la Universitat Autònoma de Barcelona, organitzacions col·laboradores del COPEC: KUMON i GRAÓ, amics i familiars d’en Jordi i representants de la Junta de Govern, del Consell Social i dels Grups de Treball del COPEC.  A totes i tots sigueu benvinguts i  a casa vostra!

Un acte conjunt amb la Societat Catalana de Pedagogia de la que el seu president MARTI TEIXIDÓ acompanyarà a en JORDI MONÉS en la presentació del seu llibre.

Amb Martí Teixidó, bon coneixedor de l’obra de Jordi Monés, compartim a més de l’amor a la pedagogia i molt bones relaciones amb la Societat Catalana de Pedagogia, que n’és president de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Pedagogs, la qual cosa és un privilegi pel què significa tenir una persona de la seva vàlua pedagògica en un lloc de tanta transcendència pel exercici professional de la pedagogia.

Un cop més és un gran honor per al Col·legi de Pedagogs, tenir amb nosaltres en JORDI MONÉS i que acceptés presentar el seu llibre ELS MEUS RECORDS a casa nostra.

Ahir la tarda, JORDI MONÉS, era entrevistat per Eduard Berraondo a l’Illa de Robinson del Punt AvuiTV, com a un pedagog referent en la història de la pedagogia de Catalunya. Podem veure la gravació en la web del COPEC.

En Jordi, ja ens en parlarà en Martí, és un pedagog de facto. Ha dedicat gran part de la seva vida a la cultura de la seva Badalona natal i a la història de l’educació a casa nostra. Té un recull important d’obres sobre la història de l’educació de la que tenim la sort que ens hagi fet donació per al fons bibliogràfic del COPEC.

En aquest llibre comparteix amb nosaltres les seves vivències en forma de crònica, del que ha viscut etapes importants per al nostre país – l’època de la República- i també èpoques fosques en les que la cultura i l’educació ha patit molt. Jordi Monés recorda aquestes etapes de la història recent i de la seva lluita en el tardofranquisme i transició reivindicant la cultura i l’educació a Catalunya.

Una obra important com totes les que ha fet en JORDI MONÉS, de la què tant la pedagogia com el país se’n han de sentir deutors, una contribució que ens permet anar als orígens i reconèixer el que ha estat l’educació i la pedagogia a Catalunya.

Gràcies Jordi per aquest regal, passo la paraula a en Martí per a què pugueu iniciar aquest diàleg que ens dura a conèixer ELS MEUS RECORDS.

 

Rosa Rodríguez i Gascons

Presidenta


Data de publicació: 26/11/2015