Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC promotora de la Llengua Catalana<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

COPEC promotora de la Llengua Catalana

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > COPEC promotora de la Llengua Catalana<br>


Amb data 12 de juliol la Direcció General de Política Lingüística ha resolt incloure el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) al Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana, donant resposta a la petició feta pel Col·legi el passat mes d’abril.

 

Era una qüestió pendent la de demanar el reconeixement a la tasca que des dels seus inicis, any 2002, porta a terme com a corporació catalana. No en va als Estatuts del COPEC s’indica que: “La llengua pròpia del Col·legi és el català (Art 1.1.2)”, que el seu abast geogràfic és: “L'àmbit territorial és el de Catalunya (Art. 1.1.3)” i que una de les seves funcions és: “Fomentar l’ús de la llengua catalana entre les persones col·legiades i en els àmbits institucionals i socials en els quals s’exerceix la professió Art. 1.2.2n”.

 

Així doncs la llengua vehicular del COPEC és el català, com no podia ser d’una altra manera, sense oblidar la llengua espanyola, com es pot comprovar en la nostra web que està en els dos idiomes, atès que com a Col·legi tenim un gran respecte per la llengua castellana i que el nostre objectiu és que la nostra activitat arribi a tot l’Estat i també als països de parla hispana i, quan sigui possible, tenir l’opció en anglès per ampliar l’abast d’aquest canal de comunicació pedagògica.

 

A nivell intern tots els documents que s’elaboren al COPEC són en català com Memòries, Manifestos, Notes de Premsa, Informes, Certificats, Actes, Impresos... així com demanem als nostres proveïdors de serveis que tota la documentació que ens remetin siguin en català. Encara, però, no hem aconseguit que alguns dels documents emesos per l’Agència Tributària Estatal estiguin en català.

 

Quant a les publicacions com la revista del COPEC “Educació i Xarxa”, es prioritza el català tot i que es respecta l’idioma dels articles en què ha escrit l’autor/a. Quan al blog “Parlem de Pedagogia” tots són traduïts al castellà i quan són en castellà traduïts al català.

 

En relació als actes promoguts pel COPEC són desenvolupats en català com les presentacions, formació, premis, jornades... tot respectant participants, assistents i interlocutors als que el català no sigui la seva llengua o no els sigui comprensible.

 

Perquè el COPEC dins del seu marc d’actuació com a entitat duu a terme activitats de promoció per a preservar a la identitat, la cultura i la llengua, dins l’àmbit professional de la Pedagogia i la Psicopedagogia a Catalunya.


Data de publicació: 19/8/2016