Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Consell General de Serveis Socials<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

Consell General de Serveis Socials

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > Consell General de Serveis Socials<br>

Dins dels espais de participació del Departament de Treball, Afers Socials i Família (DTASF), hi ha el CONSELL GENERAL DE SERVEIS SOCIALS (CGSS), presidit pel Departament i amb participació interdepartamental, d’entitats locals, entitats del tercer sector, organitzacions empresarials i sindicals i col·legis professionals, del qual el Col·legi de Pedagogs de Catalunya en forma part. El CGSS es reuneix en sessions plenàries un o dos cops a l’any i és on el DTASF ret comptes de tot el que s’ha fet i del que està previst fer, donant veu als membres del CGSS per a fer-hi aportacions i consideracions.


El dilluns 26 de setembre es va portar a terme un nou PLE DEL CGSS, el primer des que va prendre possessió el nou Govern de la Generalitat i el primer amb el nou equip del Departament de Treball, Afers Socials i Família (antic Departament de Benestar i Família), presidit per la Consellera Dolors Bassa.

Un Ple dens atès que feia any i mig que s’havia convocat l’últim on es van tractar moltes qüestions, unes de caràcter informatiu i d’altres en projecte de desenvolupar, com per exemple la priorització de la nova Cartera de Serveis Socials, la possibilitat d’acollir persones refugiades per part de Catalunya i la inoperància dels estats en aquest afer, etc.

En el torn obert de paraules, per part del COPEC es va fer la següent aportació en relació a dos temes que ocupa i preocupa al col·legi: la Cartera de Serveis Socials i els processos participatius del Departament:

“Sóc Rosa Rodríguez, presidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, i vull referir-me a algunes qüestions que ha comentat la Consellera en l’Informe de la Presidenta.

Primer de tot dir que estem contents de ser aquí i vull felicitar-vos/felicitar-nos per la feina feta en més d’un any. Només cal veure la densitat de l’ordre del dia que s’ha tractat.

Celebrem tots els processos de participació és un dels valors del Departament. Tot i que a vegades s’inicien processos i es perd el fil com per exemple:

  • Del Pla Estratègic al que es va participar a mitjan del 2015 i del que no se n’havien tingut més notícies fins avui que la Consellera ha anunciat el procés participatiu, estarem atents per a participar-hi.
  • El Model de Serveis Socioeducatius al que es va participar en un Grup de Treball interdisciplinari impulsat per la DAIA.

Un altre dels temes que vull destacar és el de la nova versió de la Cartera de Serveis, que celebrem - que ha fet esment la Consellera en l’Informe- sigui prioritària per aquest Departament i participada. El col·legi de Pedagogs de Catalunya, des de l’aprovació de la Cartera del 2010, que considerem es va obviar als professionals de la pedagogia, estem analitzant els Serveis de la Cartera i posant en valor al pedagog/a en els equips professionals relacionats amb la infància i l’adolescència, joves i família, amb la finalitat d’enriquir-los amb l’aportació pedagògica relacionada amb l’educació, orientació i inserció laboral, relacions parentals, entre d’altres... Amb propostes concretes fetes al Departament -el 2015, any anterior- que seguim elaborant i que desitgem siguin tingudes en compte.

Així com compteu amb la nostra participació en el procés de la nova versió de la Cartera de Serveis Socials.

Moltes gràcies”


Data de publicació: 3/10/2016