Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARLAMENT INAUGURACIÓ DE LA SEU DE COPEC-LLEIDA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

PARLAMENT INAUGURACIÓ DE LA SEU DE COPEC-LLEIDA

PARLAMENT ACTE D’INAUGURACIÓ DE LA SEU DE COPEC-LLEIDA

CONFEDERACIÓ ORGANITZACIONS EMPRESARIALS DE LLEIDA

Bona tarda a totes i a tots!

És un privilegi inaugurar aquest entranyable acte en el que ens acompanyen representants de la Diputació de Lleida, dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida, de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de les Terres de Lleida, de la Fundació Impuls, del Fòrum Europeu d’Administradors de l’Educació, de la delegació de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia, de la delegació de Lleida del Col·legi Oficial de Treball Social, de DOWN Lleida, de l’Associació de Dislèxia de Lleida, col·legiats i col·legiades de Lleida i representants dels òrgans de participació i del govern del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

Una salutació al nostre conferenciant José Manuel López, psicopedagog i director pedagògic de la Fundació Impuls, que abordarà en la seva ponència l’ús ètic de les xarxes dels nostres infants i adolescents des de les famílies, l’escola i els alumnes.

Moltes gràcies a totes i tots per fer costat al Col·legi de Pedagogs i a la pedagogia en aquest dia tan especial.

Vull començar amb una mica d’història del nostre Col·legi. El 14 de juny de 2002 se celebrava l’Assemblea Constituent del Col·legi de Pedagogs, creat per la Llei 14/2001 del Parlament de Catalunya, l’any vinent farà 15 anys.

La 1a Junta de Govern electa d’aquell 14 de juny, ja comptava amb la Vocalia de Lleida liderada per MARIA VICTÒRIA GÓMEZ.  Van ser anys difícils per a totes les vocalies d’arreu, en què la nostra VIQUI va tenir un paper clau: mantenir viva la flama de la vocalia malgrat les adversitats, la distància, els escassos recursos dels inicis..., anant sovint a Barcelona a les Juntes de Govern o un calgués per representar als col·legiats i col·legiades de Lleida.

El juliol de 2014, 12 anys després, VIQUI assumeix la vicepresidència del COPEC i passa el relleu al nostre benvolgut JORDI VILADROSA, vocal de Lleida en l’actual junta de govern, amb un encàrrec que emana del nostre full de ruta: disposar d’una Seu del COPEC a Lleida.

I heus aquí que el somni del 2002, avui 16 de novembre de 2016, es fa realitat. Gràcies JORDI per la teva empenta, gràcies VIQUI per la teva perseverança. Una pedagoga i un pedagog –lleidatans- compromesos amb la pedagogia i amb el COPEC.

Cal deixar constància que aquest repte s’ha materialitzat per la bona entesa amb el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya –CEESC-, amb qui compartirem espai i despeses i amb qui ens uneix la vocació de servei a la ciutadania com a professionals en l’àmbit socioeducatiu. Avui, la seva presidenta MARIA ROSA MONREAL no ha pogut ser aquí, perquè el CEESC celebra el seu 20è aniversari, des d’aquí la nostra més sincera enhorabona.

Aquesta vinculació i sintonia ha quedat reforçada per la flexibilitat de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de les Terres de Lleida –COELL- ens acompanya avui el seu president, JOSEP MARIA GARDEÑES, a qui li agraïm les facilitats que ens ha donat enfortint la col·laboració entre el teixit empresarial i el professional. Moltíssimes gràcies CEESC i COELL per posar-nos-ho tan planer.

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya amb la inauguració de COPEC-LLEIDA completa la xarxa col·legial arreu del país amb representació a les comarques de Lleida, de Tarragona, de Girona i de Barcelona.  Hem completat el primer objectiu: tenir representació a tot Catalunya, ara toca començar plantejar-nos nous reptes: estar representats a Terres de l’Ebre, a la Catalunya Central i a les Comarques de Nord-Ponent, amb la finalitat d’estar més a prop dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues.

Arribar arreu de Catalunya és un impuls als objectius que té estatutàriament el COPEC, entre els que destaco “Vetllar pels interessos de la professió” i “Vetllar per a què l’exercici professional de la pedagogia i la psicopedagogia s’adeqüi als interessos i necessitats de la ciutadania”.

Perquè tan important és lluitar pels professionals com pel seu exercici i bones pràctiques. Promovent, difonen i valorant la pedagogia i la psicopedagogia en els seus tres contextos d’actuació professional: EDUCATIU, SOCIAL i EMPRESA, perquè els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues som especialistes en processos educatius i formatius -en el seu sentit més ampli- en totes les etapes de la vida, envers les persones, grups i comunitats.

COPEC-LLEIDA és una gran fita i en tenim grans expectatives per les oportunitats que se’ns obren i tenim una gran avantatge, comptem amb en JORDI al capdavant del Col·legi de Pedagogs a Lleida. Però no estarà sol, estic convençuda que els col·legiats i col·legiades que hi ha arreu de les comarques lleidatanes li faran costat.

Salut, País i Pedagogia!

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Lleida, 16 de novembre de 2016Data de publicació: 16/11/2016