Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com AIXEQUEM LES MANS PER LA #PREVENCIÓVIH<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca > GR Pedagogia i Salut

AIXEQUEM LES MANS PER LA #PREVENCIÓVIH

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grups de Recerca > AIXEQUEM LES MANS PER LA #PREVENCIÓVIH<br>


El Col·legi de Pedagogs, que aplega a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, professionals compromesos amb l'educació i amb la formació en el seu sentit mes ampli, sensibilitzat per l'educació per a la salut des de la prevenció i el foment dels valors de solidaritat i respecte envers les persones afectades pel VIH, signa el COMUNICAT CONJUNT amb motiu del 29è Dia Mundial de la Sida.


Aquest comunicat conjunt brinda l’ocasió per a reflexionar sobre què s’hi  pot aportar des de la pedagogia.  Una conclusió pot ser que des del nostre àmbit professional podem incidir-hi molt significativament, i no només en el suport i en l’assessorament pedagògics per a l’establiment i l’aplicació d’accions educatives orientades al coneixement i la  prevenció.  L’afectació pel virus de la sida no és un fet aïllat en la persona, sinó que pot condicionar i alhora venir condicionat per molts altres elements. L’acció pedagògica aplicada a la salut s’enfoca en la persona en el seu conjunt i en cóm aquesta aprèn a conviure amb la situació en què es troba, autogestionant i canalitzant estratègies de millora  i transformació personal.

 COMUNICAT CONJUNT AMB MOTIU DEL 29È DIA MUNDIAL DE LA SIDA

Aixequem les mans per la #prevencióVIH

Des de fa vint-i-nou anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. En l’elaboració d’aquest comunicat hi col·laboren més de 140 entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

La campanya d’aquest any, sota el lema “Aixequem les mans per la #prevencióVIH”, vol fer especial èmfasi en evitar noves infeccions i poder assolir l’objectiu 90-90-90 que ONUSIDA ha fixat per a l’any 2020; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.


Data de publicació: 1/12/2016