Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC SE SUMA A LA PETICIÓ DE DIÀLEG I APOSTA PER LA MEDIACIÓ INTERNACIONAL<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

COPEC SE SUMA A LA PETICIÓ DE DIÀLEG I APOSTA PER LA MEDIACIÓ INTERNACIONAL

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, com a membre de la societat catalana compromès amb l’educació, els valors universals, els drets humans i la justícia social, davant la situació social i política que viu Catalunya des de fa anys i que ha arribat a un punt de màxima tensió ciutadana,

 

MANIFESTA:

 

Que, com a entitat catalana, ha defensat i defensa la identitat, la cultura i la llengua catalana, lluitant des de la pedagogia per una educació catalana, equitativa i de qualitat.

 

Que ha donat i dona suport a les institucions catalanes i als seus representants en la defensa del dret democràtic que té la ciutadania catalana a decidir el seu futur.

 

Que, en aquest sentit, ha donat suport a la consulta del 9N pel Dret a Decidir i al Referèndum de 1O, per a què els catalans i catalanes poguessin exercir democràticament el dret universal a expressar-se lliurament.

 

Que, s’ha adherit a diferents Posicionaments i Manifestos que s’han expressat en el sentit de preservar els drets fonamentals de les persones, condemnant la vulneració dels drets en les detencions i escorcolls del 20 de setembre contra servidors públics, sense garanties civils.

 

Que s’ha consternat i ha condemnat –i davant la negació de les evidències segueix condemnant- la violència injustificada dels cossos policials espanyols contra la ciutadania catalana que, arreu de Catalunya, estava defensant el seu dret d’expressió mitjançant el vot el passat 1 d’octubre.

 

Que s’uneix a les veus que des de diferents sectors s’està demanant diàleg, però amb matisos, atès que des del Govern català s’ha demanat i s’està demanant aquest diàleg, pel que cal que el Govern de l’Estat espanyol abandoni l’immobilisme en què està instal·lat.  És per això que apostem per una mediació internacional per garantir la màxima neutralitat i les màximes garanties i rigor que ha de regir tot procés de mediació.

 

Des del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, defensem i entenem que la pedagogia -com a la ciència de l’educació- contribueix a generar mètodes, estratègies, instruments i entorns positius envers la promoció dels valors universals de la comunitat com el civisme, els drets humans, la no violència i la pau, que cal preservar i protegir.

 

Junta de Govern

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

6 d'octubre de 2017

Data de publicació: 6/10/2017