Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CATALUNYA RÀDIO - Victòria Gómez: ´Les sèries infantils´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

CATALUNYA RÀDIO - Victòria Gómez: "Les sèries infantils"

CATALUNYA RÀDIO - Victòria Gómez: "Les sèries infantils"18/12/16

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > CATALUNYA RÀDIO - Victòria Gómez: "Les sèries infantils"


Victòria Gómez Serés
Vicepresidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
CATALUNYA RÀDIO - Victòria Gómez: "Les sèries infantils"18/12/16 , a Catalunya Informació. 

"És molt important que els pares estiguin presents i que tinguin un diàleg crític i reflexiu amb els infants, per fer el guiatge del  que aquestes sèries aporten, bé siguin valors o contravalors . Aquests nens no poden autogestionar-se sols, encara que siguin capaços. Han de veure les sèries amb nosaltres."

Segons l’estudi, la sèrie més vista aquest últim any és “La Patrulla Canina”, on els petits poden aprendre valors com el treball en equip i l’amistat. Cada títol, apunten els experts, visualitza aspectos diferents del comportament humà:

“Doraemon, una falta d’esforç; Peppa Pig , una sobreautoestima, etc.  A la patrulla canina es visualitza una mica més el companyerisme, la solidaritat, el fet d’ajudar.”

A l’hora de comprar joguines relacionades amb les sèries, els pedagogs no hi veuen cap problema. Insisteixen que la clau és compartir el moment de joc amb els nens:

“Els nens, passat un temps, no recordaran quines joguines van tenir. Recordaran el temps que nosaltres vam estar amb els nostres infants. Per tant, les relacions afectives que nosaltres creem a través del joc amb els infants, és una impremta per a tota la vida.” 


Data de publicació: 18/12/2016