Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP: PRESENTACIÓ ESTUDI “Explicitació competències de mediació en els plans de formació” | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > GR Mediació

NdP: PRESENTACIÓ ESTUDI “Explicitació competències de mediació en els plans de formació”

NOTA DE PREMSA

PRESENTACIÓ DE L’ESTUDI:

“Explicitació de les competències de les persones mediadores en els plans de formació”

Tarragona 21 de gener de 2017

 

En el marc del Dia Europeu de la Mediació, avui s’ha presentat a Tarragona l’estudi “Explicitació de les competències de les persones mediadores en els plans de formació”, elaborat pel GRUP DE TREBALL DE MEDIACIÓ del COPEC, que ha desvetllat que no queda garantit en els programes de forma suficient les competències professionals que ha de tenir el/la futur mediador/a. Presentació que ha inaugurat els actes programats amb motiu del 15è aniversari del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

 

Rosa Rodríguez, presidenta, ha expressat el seu goig per la culminació d’aquest indispensable treball de recerca pedagògica elaborat pel Grup de treball de Mediació del COPEC, presentat en un dia tan especial com el Dia Europeu de la Mediació. Ha posat èmfasi en la implicació i bon fer de Joan Gamero, coordinador del Grup de Treball de Mediació -fins setembre 2016- que ha coordinat l’estudi dinamitzant i impulsant la participació del GTM en tot el procés fins la seva concreció. Ha destacat el compromís de Josep Armengol, responsable de Mediació del Col·legi i llur expertesa en tots els àmbits de la mediació, en especial en l’estudi. Ha conclòs anunciant que l’acte de presentació de l’estudi del GTM ha inaugurat els actes programats del 15è aniversari del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, en una ciutat –Tarragona- que ha tingut un paper cabdal en els orígens i creació del COPEC. 

Josep Armengol, responsable de l’Àrea de Mediació del Col·legi, ha valorat la funció del Grup de Treball de Mediació dins del COPEC. Grup format per pedagogs/gues especialitzats en mediació que tenen com a objectiu definir perfils professionals de la figura de mediador/a, trobant el seu àmbit d’interès, on es pugui aportar i debatre, entre persones de diferents nivells de coneixement i experiència en mediació, per recolzar la mediació i les persones mediadores, tot fent pedagogia del procés, en tots els àmbits professionals i socials. Fruit d’aquesta tasca ha estat l’elaboració de l’estudi que avui es presenta. Ha aprofitat l’ocasió per agrair a M. Carme Boqué el consentiment de la utilització de la seva publicació "La mediació com a disciplina i com a professió: El perfil competencial del mediador" (2013), que ha servit com a base bibliogràfica de l’estudi.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > NdP: PRESENTACIÓ ESTUDI “Explicitació competències de mediació en els plans de formació” Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > NdP: PRESENTACIÓ ESTUDI “Explicitació competències de mediació en els plans de formació”

Joan Gamero, coordinador de l’estudi, ha destacat, prenent com a referència la classificació feta a l’obra de Boqué (2013), la importància de què el futur mediador/a tingui consciència i pugui adquirir les eines per treballar equitativament totes les competències, que ajuden a fer la seva tasca més enriquidora i productiva. Destaca que l’estudi s’ha fet tenint en compte la informació dels diferents plans de formació publicitats a les webs dels organismes patrocinadors, per tant ha estat un procés subjectiu d’observació. Els membres del grup de treball s’han posat en el lloc del futur mediador/a i han classificat la informació segons els paràmetres marcats per les competències de referència. S’ha destacat que totes les competències vinculades al coneixement teòric de la disciplina, així com les que es basen en el seguiment del conflicte, estan prou explicitades, però també i malgrat que hi ha alguna anotació, les competències transversals i sobre tot les competències pràctiques estan poc valorades en la difusió que es fa dels diferents programes. En definitiva es posa de manifest que, només amb les informacions que es publiquen a llurs webs, no queda garantit en els programes de forma suficient les competències professionals que ha de tenir el futur mediador/a.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > NdP: PRESENTACIÓ ESTUDI “Explicitació competències de mediació en els plans de formació” Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya title=

Jèssica Casas, vocal i responsable de COPEC-TARRAGONA, ha clos l’acte agraint a totes les persones que han fet possible la realització d’aquest estudi, mostrant la seva satisfacció per la celebració d’aquest acte a la seu del Col·legi de Pedagogs a Tarragona, una ciutat compromesa amb la mediació que compta amb una Taula de Mediació amb representació de diferents entitats tarragonines, entre les que està COPEC-TARRAGONA, Taula que impulsa cada any les Jornades de Mediació de Tarragona que enguany ha celebrat la seva VI edició.


Més informació: Joan Gamero. Vocal de Comunicació: comunicacio@pedagogs.cat – 609403879


Data de publicació: 21/1/2017