Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ´ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA´ DE MH.TOLOSA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

"ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA" DE MH.TOLOSA

El passat 15 de febrer de 2017, a la seu de COPEC a Barcelona, es presentà conjuntament amb Ediciones del Serbal, el llibre "ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA", de la psicopedagoga M. Helena Tolosa Costa, en el marc dels actes del 15è aniversari del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. Un emotiu i intimista passeig per l'obra on es desvetlla quins conflictes, quines causes i com afrontar-ho amb humor, serenitat i sentit comú.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > "ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA" DE MH.TOLOSA Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > "ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA" DE MH.TOLOSA Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > "ELS NOSTRES CONFLICTES DE CADA DIA" DE MH.TOLOSA

La presidenta Rosa Rodríguez va inaugurar l'acte agraint a M. Helena Tolosa que pensés en el seu Col·legi per presentar el seu llibre, una obra escrita des de l'experiència i la praxis professional i que enriquirà el corpus de coneixement de la psicopedagogia. En paraules de la presidenta "se’ns diu que no escrivim o que escrivim poc, vull desmuntar aquest mite perquè al COPEC som testimonis que pedagogs/gues i psicopedagogs/gues publiquem i molt!". Va destacar la bona entesa amb Ediciones del Serbal en l'organització conjunta del llibre i va agrair a la vicepresidenta per la proposta de fer aquesta presentació i per acceptar fer-ne la glosa.

M. Victoria Gómez, emmarca l'obra destacant que "Els nostres conflictes de cada dia" és un manual que, malgrat el seu títol parli dels "conflictes", està impregnat de sentit de l'humor amb expressions com: "fora culpa, fora por", "no ens ho prenguem tant a pit", "gaudim de la nostra família"... Afegí que és un llibre pràctic que, a través dels exemples i dels annexos, la psicopedagoga M. Helena Tolosa, parteix de què cada família té el seu propi estil i que cada fill és únic i irrepetible. Exposà que no hi ha receptes en educació però sí línies mestres i estratègies que poden ajudar a fer millor de pares i mares.  Del pròleg de Victor Küppers, destacà "no volem ser pollastres sense caps" corrent sense anar enlloc i sense saber què volem aconseguir amb els nostres fills. 

M. Helena Tolosa Costa, autora del llibre, agraeix al Col·legi la possibilitat de presentar el seu llibre, un Col·legi que el percep dinàmic i acollidor que fa que els col·legiats/des se sentin "com a casa". Comença la seva exposició dient que "Els Conflictes de cada dia" està construït des de la seva mirada com a mare, com a filla i com a psicopedagoga. En una emotiva i intimista passejada pel llibre va anar desvetllant perquè tenim conflictes, quines són les causes i quines les habilitats per afrontar aquests conflictes, així com pautes per a gestionar-los amb humor, serenitat i sentit comú. L'autora aconseguí que els assistents s'identifiquessin amb les situacions quotidianes que planteja en el llibre permetent emfatitzar amb l'autora i l'obra. Acabà el recorregut pel llibre convidant a tothom a conèixer quines són les respostes que sobre aquests temes es proposa, amb una recomanació: "amb una bona dosi d'humor, més de 250 exemples de situacions reals del dia a dia on us veureu reflectits, recursos il·lustratius per fer la gestió familiar més fàcil i un "annex de 15 pàgines per realitzar el vostre propi 'Coaching Familiar' per poder valorar cap on anar".

M. Victòria Gómez tancà l'acte, que acabà amb un brindis i la signatura de llibres per part de l'autora, fent èmfasi en les 3S essencials per a l'educació dels fills i filles: Serenitat, Sentit Comú i Sentit de l'humor!


Data de publicació: 27/2/2017