Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DOS MIRADAS DE LA OBRA <i>EL MILAGRO DE ANNE SULLIVAN</i>, COPC Y COPEC | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICIO > Investigación y Comisiones > Comisión Pedagogía y Escuela

DOS MIRADAS DE LA OBRA EL MILAGRO DE ANNE SULLIVAN, COPC Y COPEC

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya title=1El passat 6 d'abril es va portar a terme el primer teatrefòrum entre el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), en el que es va poder aportar la mirada d'ambdós col·legis en relació a l'obra "El Miracle d'Anne Sullivan", al Teatre del Raval. Una oportunitat única de col·laboració en el marc del format de teatre social pel que aposta el Teatre del Raval fa temps. 

Al finalitzar l'obra es va fer un debat en el que van participar dos experts dels col·legis professionals, els actors i actrius i la directora de l'obra i el públic assistent. Es van poder fer interessants aportacions i reflexions sobre la temàtica que treballa l'obra, la sordceguesa, des del punt de vista professional i científic de la pedagogia i de la psicologia i des de la perspectiva del públic, representant el paper de familiars i amics que conviuen amb persones que la pateixen.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya title=


Les persones expertes dels col·legis que van liderar el debat van ser Pilar Roca, membre de la Xarxa d’Experts del COPEC, pedagoga, professora d’Ensenyament Secundari i Orientadora Educativa, i Xavier Capdevila, en representació del Grup de Treball Psicologia i Discapacitat del COPC, psicòleg i codirector del programa de serveis per a persones amb sordceguesa de l'Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa APSOCECAT, que van ser presentats pel vicedegà del COPC, Ricard Cayuela.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya title=Tal i com ens trasllada Pilar Roca: "L'experiència de col·laboració amb el públic (famílies i persones amb diversitat funcional), els professionals de les arts escèniques (actors i actrius de l'obra, directora del Teatre), i els professionals de l'àmbit socioeducatiu, en un teatrefòrum, ha estat de luxe a nivell pedagògic." "A través de l'obra podríem parlar de molts temes que influeixen i repercuteixen en l'aprenentatge de les persones, però un missatge clar que des de la meva subjectivitat pedagògica transmet l'obra és que 'totes les persones som diferents i importants'." "Els actors, actrius i directora reconeixen a totes les persones i manifesten: 'Crec en tu i sé que em sorprendràs!'.  

Des del Col·legi de Pedagogs valorem molt positivament l'experiència i agraïm al COPC l’oportunitat de compartir-ho ambdós col·legis. 

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grupos Investigación > DOS MIRADAS DE LA OBRA <i>EL MILAGRO DE ANNE SULLIVAN</i>, COPC Y COPEC

El Teatre del Raval (Sant Antoni Abat, 12, Barcelona) acoge la obra "El milagro de Anne Sullivan (The Miracle Worker), de William Gibson, la historia de Hellen Keller, una educadora que se hace cargo de una niña sorda, ciega y muda que nunca se ha comunicado de forma productiva.

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya y el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya os invitamos a asistir a la obra, el próximo 6 de Abril a las 20h., donde los colegiados y las colegiadas disfrutamos de un descuento del 50% del precio de la entrada (12€), y la posibilidad de comprar hasta 4 con esta promoción. 


Además, al acabar la función, los colegiados/das -y los acompañantes- podremos conversar y debatir profundamente con los protagonistas sobre la educación de las personas con discapacidades o diversidades funcionales a partir de las reflexiones del montaje, contando con la visión de las dos disciplinas: la pedagogía y la psicología.


Las personas que liderarán el fórum del espectáculo son: 

  • Pilar Roca, miembro de la Red de Expertos del COPEC, pedagoga, profesora de Educación Secundaria y Orientadora Educativa, y 
  • Xavier Capdevila, psicólogo y codirector del programa de servicios para personas con sordceguera de la Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa APSOCECAT.

Para comprar las entradas con descuento, lo podéis hacer a través de este enlace, poniendo el código de descuento “COL·LEGIATS” en el momento del proceso de compra, entrando con el usuario de Ticketea.


Os animamos a sumaros el máximo de colegiados y colegiadas para que el debate sea más rico, profundo y diverso. Para más información: http://www.teatredelraval.com/el-miracle-danne-sullivan/


Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grupos Investigación > DOS MIRADAS DE LA OBRA <i>EL MILAGRO DE ANNE SULLIVAN</i>, COPC Y COPEC


Fecha de publicación: 19/4/2017