Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP: ACTE CELEBRACIÓ 15è ANIVERSARI COPEC 14/06/2017<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

NdP: ACTE CELEBRACIÓ 15è ANIVERSARI COPEC 14/06/2017

NOTA DE PREMSA

ACTE DE CELEBRACIÓ DEL 15è ANIVERSARI DEL COPEC

Avui 14 de juny de 2017, dia del 15è aniversari del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, s’ha celebrat un acte festiu i pedagògic on s’ha lliurat el I Guardó al millor Treball de Fi de Grau de Pedagogia de cada universitat catalana i el VIII Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa. La commemoració ha conclòs amb la lectura pública de la “Declaració Social per la Pedagogia” -del Col·legi de Pedagogs i la Societat Catalana de Pedagogia- que posa en valor la pedagogia en la societat del segle XXI. 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > NdP: ACTE CELEBRACIÓ 15è ANIVERSARI COPEC 14/06/2017<br>

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > NdP: ACTE CELEBRACIÓ 15è ANIVERSARI COPEC 14/06/2017<br>

Rosa Rodríguez, presidenta, inaugura l’acte destacant el privilegi de viure aquest moment històric per la Pedagogia i per al Col·legi de Pedagogs i la satisfacció de fer-ho amb els presidents estats, Jordi Riera -1r president- i Josep Maria Elias -2n president- que representen a tot@s els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues que durant 15 anys han treballat des de l’anonimat amb implicació, compromís i altruisme per la pedagogia i per al COPEC. Un recorregut de 15 anys del Col·legi de Pedagogs en què s’han assolit grans fites com la de disposar d’una seu pròpia i tenir seu a cada capital catalana. Fer-se present davant de les institucions públiques i privades fent que, malgrat les limitacions i les dificultats, el COPEC sigui el referent professional de pedagogs/gues i psicopedagogs/gues amb qui es compta des de tots els àmbits de la societat, perquè actualment parlar de la pedagogia professional a Catalunya és parlar del Col·legi de Pedagogs. 

M. Concepció Torres, secretària, que ha conduït la commemoració de forma dinàmica i pedagògica, manifesta la satisfacció del COPEC d’estar acompanyats per representants de les universitats catalanes amb qui es comparteixen objectius comuns, en una necessària col·laboració entre la vessant acadèmica i la professional, com ho és el reconeixement dels Treballs de Fi de Grau de Pedagogia (TFGP) que per primer cop fa el Col·legi de Pedagogs en col·laboració amb les Universitats Catalanes, i que s’ha volgut fer precisament en aquest 15è aniversari. Un reconeixement explícit, en forma de guardó al millor TFGP del curs 2015-2016 de cada universitat catalana lliurats per Jordi Riera i Josep M. Elias, presidents estats del COPEC.

 Els Treballs Finals de Grau de Pedagogia guardonats són:

  • Paula Argelagués Mariño, “Programa d’intervenció psicopedagògica, conductual i cognitiva dirigit a infants amb TDAH”. Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Isaac Calduch Pérez, “Diseño y evaluación de una propuesta metodológica gamificada en el ámbito universitario”. Universitat de Barcelona.
  • Ariadna Humbert Colomeda, “Quan l’aprenentatge entra pels ulls”. Universitat de Girona.
  • Anna Sánchez Caballé, “Disseny d’un MOOC per la millora de la competència digital dels educadors en actiu i en procés de formació”. Universitat Rovira i Virgili.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > NdP: ACTE CELEBRACIÓ 15è ANIVERSARI COPEC 14/06/2017<br>

Victòria Gómez, vicepresidenta i presidenta del jurat, presenta la VIII edició del Premi d’Assaig Pedagògic Frederic company i Franquesa, destacant que la seva finalitat és el foment de treballs de caràcter pedagògic que contribueixin a difondre i aprofundir en la reflexió i anàlisi al voltant de l’exercici professional de la Pedagogia i la Psicopedagogia i les seves àrees de coneixement. El Premi d’Assaig Pedagògic del COPEC creat el 2003, a partir del 2009 adopta el nom de Premi Pedagògic Frederic Company i Franquesa en homenatge del que fou un gran pedagog amb visió europeista i gran dedicació i implicació envers la pedagogia. M. Assumpció Pou, vídua d’en Frederic Company, ha estat l’encarregada de lliurar el Premi d’Assaig Pedagògic FCiF que enguany ha tingut com a tema “Projecció de la Pedagogia en la societat del segle XXI”, tema central de les jornades de pedagogia -COPEC i Universitats- que es portaran a terme el proper novembre.

Els premiats d’aquesta VIII edició del Premi d’Assaig Pedagògic FCiF, han estat:

  • 1r Premi: Carlos Jiménez García amb el treball “La transformació de la pedagogia des de la segona modernitat fins l’actualitat. Quin paper juga la pedagogia en aquesta societat postmoderna?”.
  • Menció Especial: Juan Llanes Ordóñez amb el treball “La Pedagogia, una apassionant carrera de fons”. 

L’acte conclou amb la lectura de la “DECLARACIÓ SOCIAL PER LA PEDAGOGIA”, a càrrec de Montserrat Juanpere, membre de la Comissió de Deontologia, en la que el Col·legi de Pedagogs i la Societat Catalana de Pedagogia DECLAREN el valor que la pedagogia té per a la societat en conjunt com a activitat científica i professional, fent palesa la necessitat del crèdit social i el reconeixement públic amb el consegüent aval de l’Administració, per tal que la pedagogia continuï contribuint al benestar de la ciutadania. Ressó als mitjans:

La Vanguardia http://www.lavanguardia.com/vida/20170614/423397309070/colegio-pedagogos-celebra-15-aniversario-premiando-trabajos-fin-de-carrera.html

ABC http://agencias.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=2526815

Educaweb http://www.educaweb.cat/noticia/2017/07/07/col-legi-pedagogs-catalunya-reflexionara-projeccio-pedagogia-segle-xxi-15029/ 


Més informació:

Joan Gamero. Vocal de Comunicació: comunicacio@pedagogs.cat – 609403879


Data de publicació: 14/6/2017