mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< octubre 2019 >
dl dm dc dj dv ds dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

INICI > El Col·legi > Institucional

PEDAGOGIA, ARA DE MARTÍ TEIXIDÓ

anterior

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > El Col·legi > <i>PEDAGOGIA, ARA</i> DE MARTÍ TEIXIDÓ


El passat 5 de juliol, Martí Teixidó, doctor en pedagogia, president de la Societat Catalana de Pedagogia (SCP) i de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), presentà el seu llibre Pedagogia, ara, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans presentació a la que va estar convidat el Col·legi de Pedagogs i a la que va assistir la presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez.L’objectiu de la seva obra és que els i les mestres i professors/es «es puguin fer un mapa mental clar per a establir una bona relació educativa amb els infants i joves i organitzar les situacions d’aprenentatge amb ciència pedagògica», atès que, si bé «hi ha principis i reflexions fonamentades, les decisions i accions han de ser consistents internament i coherents amb la realitat».

Més informació sobre Pedagogia, ara:Col·legi de Pedagogs de Catalunya > El Col·legi > <i>PEDAGOGIA, ARA</i> DE MARTÍ TEIXIDÓAquesta és una de les conclusions a què arriba Martí Teixidó, autor de l’obra Pedagogia, ara, que analitza vint-i-un temes d'actualitat sobre pedagogia. 

La presentació del llibre consisteix en un diàleg entre l’autor i Marina Subirats, sociòloga, gestora pública i política.La pedagogia és una qüestió que afecta tots els ciutadans i «és molt present en la vida pública de Catalunya», i potser perquè tothom en parla, actualment «pateix un gran desprestigi». Això afirma Martí Teixidó, president de la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l'IEC, en el llibre Pedagogia, ara, un breu assaig sobre els principis estables de la pedagogia, que l'autor situa en la societat catalana i en el temps present. L'obra, publicada per l'Institut, es presenta dimecres 5 de juliol, a les 18.30 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de l'IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona). La presentació consisteix en un diàleg entre l'autor i Marina Subirats, sociòloga, gestora pública i política. L'obertura de l'acte serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l'IEC. 

Pedagogia, ara analitza, amb una perspectiva sistèmica, vint-i-un temes sobre pedagogia que preocupen la societat actual, classificats en cinc categories ―principis, tensions, referents, accions i cultura―, i complementa aquesta anàlisi amb un plantejament argumentat sobre algunes qüestions que cal tenir en compte i amb propostes per a dinamitzar l'acció escolar. L'obra conclou que «el model escolar actual és ineficaç perquè ha aplicat reformes parcials»; defensa el valor de la pedagogia a l'escola, a la família i a la societat, i reclama més presència d'aquesta ciència als mitjans de comunicació. 

L'objectiu de Pedagogia, ara és que mestres i professors «es puguin fer un mapa mental clar per a establir una bona relació educativa amb els infants i joves i organitzar les situacions d'aprenentatge amb ciència pedagògica», atès que, si bé «hi ha principis i reflexions fonamentats, les decisions i accions han de ser consistents internament i coherents amb la realitat».


Data de publicació: 26/7/2017

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal - política de privacitat

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI