Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC EN DEFENSA DE LES ESCOLES CATALANES I DELS SEUS DOCENTS<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

COPEC EN DEFENSA DE LES ESCOLES CATALANES I DELS SEUS DOCENTS

COPEC EN DEFENSA DE LES ESCOLES CATALANES I DELS SEUS DOCENTS

 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, membre de la Comunitat Educativa, davant de les declaracions -infundades i fora de tota realitat- contra les ESCOLES CATALANES i els seus MESTRES i el PROFESSORAT, per part de:

  • Ministre d’Educació: “L'Estat amenaça la Generalitat de portar-la als tribunals per adoctrinament a les escoles.”[1]
  • Ministre d’Afers Exteriors: “El ministre Dastis assegura que el castellà està discriminat a les escoles públiques catalanes” [2]
  • President Partit Popular a Catalunya: "No pot ser que a la majoria de l'escola pública de Catalunya en comptes d'ensenyar als nens se'ls eduqui per odiar Espanya"[3]

 

MANIFESTA:

 

Que l’ESCOLA CATALANA té un model pedagògic inclusiu, tolerant i respectuós amb la diversitat. Amb un model d’immersió lingüístic integrador on no es discrimina a ningú per motiu de la seva llengua, ni per cap altra motiu o condició.  

 

Que la violència i la vulneració dels drets de la ciutadania de l’1 d’octubre que van patir moltes escoles va ser el pitjor missatge que podien rebre els nostres infants i adolescents, en un espai educatiu on es fomenten els valors de pau i de convivència.

 

Que els MESTRES i el PROFESSORAT de l’ESCOLA CATALANA, són un exemple de compromís i responsabilitat en l’educació dels infants i adolescents. Fomentant l’esperit crític dels seus alumnes envers la comunitat i els valors i drets universals de la no violència, la cultura de la pau, la justícia social i la democràcia.

 

Que subscrivim el COMUNICAT DE LA JUNTA CENTRAL DE DIRECTORS DE CENTRES PÚBLICS DE CATALUNYA[4], destacant del COMUNICAT “Als fets de l’1 d’octubre s’han afegit les declaracions d’Alfonso Guerra[5] i José Bono[6] acusant el sistema educatiu de Catalunya d’adoctrinament dels nens/nenes contra Espanya, fins i tot en l’odi a Espanya.”, declaracions, que com diu la JUNTA DE DIRECTORS, impròpies de persones que han tingut responsabilitats polítiques d’alt nivell.

 

Que les manifestacions de representants del govern espanyol i de polítics de diferents partits, fetes des del més absolut desconeixement o amb intencionalitat manipuladora, volen erosionar la convivència i desacreditar l’ESCOLA CATALANA i la professionalitat i compromís de MESTRES i PROFESSORS.

 

És per això que mostrem la nostra indignació i instem a la tota la Comunitat Educativa a manifestar el seu més enèrgic rebuig a les paraules dels ministres d’Afers Exteriors i d’Educació i  dels representants a Catalunya del Partit Popular i Ciutadans[7], contra aquesta gran fal·làcia ─que fa anys que es promou des del govern i d’alguns mitjans de comunicació espanyols[8]─ exigim una rectificació pública a nivell català, estatal i internacional.Junta de Govern

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

15 d'octubre de 2017
Data de publicació: 15/10/2017