Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC VOCAL DE L’OBSERVATORI D’IGUALTAT DE GÈNERE | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Dona i Pedagogia

COPEC VOCAL DE L’OBSERVATORI D’IGUALTAT DE GÈNERE

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > COPEC VOCAL DE L’OBSERVATORI D’IGUALTAT DE GÈNERE


Ahir es va portar a terme el 1r Ple de l’OBSERVATORI D’IGUALTAT DE GÈNERE (OIG), del que el Col·legi de Pedagogs de Catalunya n'és VOCAL. Un Ple format per Consells i Col·legis Professionals, Departaments de la Generalitat, Món Local, Patronal, Sindicats i Consell Nacional de Dones.

La finalitat de l'OIG és garantir que es compleixi la Llei d'Igualtat entre homes i dones i ser un òrgan d’assessorament del Govern en polítiques d’igualtat i de gènere.

La metodologia de treball es farà mitjançant la recopilació i tractament de dades per disposar d’un índex que permeti mesurar la igualtat, a partir de l’anàlisi del treball, salari, salut, formació, ús del temps, apoderament i violència masclista.

El primer Plenari de l’OIG, es presentà i aprovar els eixos estratègics que es despleguen en: Eix 1: Treball amb Dades, Eix 2: Difusió i Comunicació, Polítiques Públiques, Eix 3: Intercanvi d’Informació i Coneixement i Eix 5: Actuacions de Funcionament Intern. Així mateix també s’aprovà la creació d’un GRUP DE COORDINACIÓ PERMANENT que tindrà la finalitat d’impulsar les actuacions de l’OBSERVATORI D’IGUALTAT DE GÈNERE.

En el torn obert de paraules es va recollir el rebuig al bloqueig per part del govern de l'Estat espanyol de les subvencions de les entitats socials, fent palesa de la seva repercussió directa a les persones més vulnerables la majoria de les quals són dones. Així com el rebuig per l'atac que estan patint les Escoles Catalanes i el Col·lectiu Docent, la majoria dels quals són dones.


Data de publicació: 26/10/2017