Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COMUNICAT DEL COPEC DAVANT LA SITUACIÓ QUE ESTÀ VIVINT CATALUNYA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

COMUNICAT DEL COPEC DAVANT LA SITUACIÓ QUE ESTÀ VIVINT CATALUNYA

COMUNICAT DEL COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA 

DAVANT LA SITUACIÓ QUE S'ESTÀ VIVINT A CATALUNYA

 El Col·legi de Pedagogs de Catalunya que representa als professionals de la pedagogia i la psicopedagogia, volem manifestar:

  • Que són irrenunciables els valors universals i els drets fonamentals de les persones que recull la Declaració Universal dels Drets Humans.
  • Que, com hem vingut fent fins ara, donem el nostre suport a les institucions catalanes i als seus representants escollits democràticament i lliure pels ciutadans de Catalunya.
  • Que lamentem profundament que no s’hagin escoltat les peticions de diàleg i mediació internacional per abordar el conflicte polític i que la resposta hagi estat l’aplicació de l’article 155 i l’empresonament de persones significatives del Govern de Catalunya i d’entitats cíviques catalanes.
  • Que defensem l’Escola Catalana com a model d’escola inclusiva que fomenta la cohesió, l’esperit crític, el  respecte a la diversitat i la cultura de la pau com a expressió dels drets humans. I demanem respecte i reconeixement al col·lectiu docent per la seva professionalitat, compromís, implicació i responsabilitat envers l’educació dels nostres infants i joves.
  • Que no es poden retenir recursos destinats a les entitats del tercer sector social de Catalunya, que són les que donen resposta a les necessitats de les persones més vulnerables de la nostra societat. 

Manifestem que seguirem treballant des de la pedagogia per l’educació, defensant els valors democràtics de llibertat d’expressió i els drets humans que distingeixen a les societats plurals i democràtiques com ho és la societat catalana.

Junta de Govern
Consell Social
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
2 de novembre de 2017

Data de publicació: 2/11/2017