Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com SESSIÓ ORIENTACIÓ DE KUMON - 10/01/18 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Laboral i d´Empresa

SESSIÓ ORIENTACIÓ DE KUMON - 10/01/18

El passat 10 de gener, des del Col·legi de Pedagogs de Catalunya vam assistir, convidats per KUMON, a una Sessió d’Orientació, a càrrec d’Antonio Campoy, director de Coordinació i sotsdirector de Kumon Espanya.

En representació del COPEC vam participar a la sessió Karima Berkane, estudiant de Pedagogia en pràctiques al COPEC i Àngela Carrasco, pedagoga, secretaria tècnica del COPEC. 

Mitjançant la visualització de vídeos i la realització de casos pràctics, vam poder conèixer el valor pedagògic del mètode Kumon: Que els alumnes adoptin la mentalitat pròpia d’un estudiant autodidacta i acumulin experiències suficients com per a què es converteixi en un hàbit, que els permeti avançar per sí mateixos en tot allò que facin.

Es va iniciar la sessió fent una ullada a l'origen del mètode Kumon, fundat pel Sr. Toru Kumon el 1954, qui va crear el mètode per ajudar al seu fill a potenciar les competències i habilitats en les matèries educatives on presentava alguna dificultat o necessitava més ajuda d'un adult. 

Es caracteritza com un mètode d'aprenentatge a llarg termini, el qual reforça els coneixements adquirits i desenvolupa una sèrie d'habilitats i capacitats en els alumnes, com l'agilitat, la memòria, la velocitat, la responsabilitat, entre altres, a través dels seus programes de lectura i matemàtiques. Està pensat com a un aprenentatge per nivells en el qual els alumnes puguin aprendre de manera totalment autodidacta, ja que ells són els que marquen el seu nivell acadèmic.

A més, Kumon ofereix una oportunitat professional a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, amb la possibilitat de formar part d'una franquícia, com a oportunitat de realització personal i professional. 

Finalment, destaquem la seva filosofia amb el lema del seu fundador “Intenta-ho o mai descobriràs el teu veritable potencial!”, en la que tots els infants posseeixen un potencial molt gran per descobrir, que els portarà a l'èxit acadèmic i qualsevol nen pot aprendre això que estigui a sobre del seu nivell acadèmic, ja que tot es pràctica, constància i esforç.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > SESSIÓ ORIENTACIÓ DE KUMON - 10/01/18

Data de publicació: 31/1/2018