Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC se suma a EDUCACIO360. Educació a temps complet<BR> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia i Escola

COPEC se suma a EDUCACIO360. Educació a temps complet

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > COPEC se suma a EDUCACIO360. Educació a temps complet<BR>El 29 de gener es presentà l’Aliança Educació360º iniciativa, liderada per la Fundació Bofill, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona, que té com a finalitat superar la identificació d’escola amb educació, amb una visió 360 de l’educació al llarg i ample de la vida, integrant l’educació formal, no formal i informal.  L’Aliança arrenca amb 34 socis (entitats públiques locals, entitats de mestres, lleure, tercer sector, culturals i esportives, col·legis professionals, universitats... de Catalunya) que van expressar el seu compromís amb EDUCACIO 360º. 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, entitat sumada a l’Aliança, va fer explícit el seu compromís mitjançant la seva presidenta Rosa Rodríguez Gascons, que en la seva intervenció va fer palès que:

"La Pedagogia està compromesa amb l'educació al llarg de la vida i en tots els àmbits on ens desenvolupem. És així com pedagogs/gues i psicopedagogs/gues estem implicades amb l'educació: a l'escola, en la família i en la comunitat, amb una mirada de 360º.  El Col·legi de Pedagogs de Catalunya, membre de la Comunitat Educativa, contribuirà a l'ALIANÇA amb les seves accions de promoció, generació de coneixement i visibilització de l'educació, sumant i fent xarxa amb tots els agents implicats. El símbol que hem triat posa l’infant, l’adolescent, el jove al centre i l’escola, la família i la comunitat construeixen amb fermesa i cooperativament una aposta integral de l’educació amb visió 360º"

EDUCACIÓ 360º. Educació a temps complet es posa en marxa amb:

 

UN REPTE: “Que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida i connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. Que cada infant i jove construeixi el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions.”UNES FITES CONCRETES

 • Promoure experiències d'EDUCACIÓ360. Educació a temps complet
 • Sistematitzar coneixement, metodologia i recerca
 • Incorporar EDUCACIÓ360. Educació a temps complet a l’agenda educativa i a la política pública
 • Construir una aliança per l'EDUCACIÓ360. Educació a temps complet
UNA DECLARACIÓ D'INTENCIONS

Més i millors oportunitats educatives per a tothom

 1. Els nois i noies aprenen en tots els espais de la seva vida quotidiana.
 2. S’eduquen en tots els seus temps. Al llarg i a l’ample de la vida.
 3. Les oportunitats educatives d’arreu són cabdals en l’itinerari personal.
 4. Garantir el procés educatiu és també alinear i connectar els aprenentatges.
 5. L’equitat és el principal repte en l’accés a les noves oportunitats educatives.
 6. Convertir l’educació dels espais i temps no lectius en política pública.
 7. El canvi educatiu ha d’incorporar la mirada de l’Educació360

UNA CRIDA "Comunitats que eduquen" en una crida a identificar iniciatives comunitàries que apostin pel lideratge col·laboratiu entre els agents del territori per a orientar els projectes educatius centrats en

 • Garantir que tot infant i jove, amb independència del seu origen social i familiar, tingui accés a experiències educativament riques dins i fora de l’escola.
 • Que els aprenentatges formals i no formals, el temps lectiu i el no lectiu, estiguin connectats i esdevinguin col·laboratius en el marc de la comunitat.
 • Que les experiències educatives dels infants i joves ajudin a construir  trajectòries personalitzades i d’èxit. 

Data de publicació: 12/2/2018