Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Dia Internacional del Joc, 28/05/2018<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > Grups de recerca del COPEC

Dia Internacional del Joc, 28/05/2018

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Grups de Recerca > Dia Internacional del Joc, 28/05/2018<br>


Avui és el Dia Internacional del Joc, un dia en què recordem que jugar és un dret universal i fonamental. Segons l’article 31 de la Declaració Universal dels Drets dels Infants: “L'infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques”.


El joc existeix des de temps remots i per a totes les cultures del món.

Descobrir els jocs dels nostres pares, avis, besavis...ens ajuda a conèixer part de la història viscuda i ens dona l’oportunitat de reviure, entre tots, petits i grans, moments únics tot coneixent els jocs d’abans i d’ara.

El joc també existeix per a totes les cultures del món: jocs tradicionals, en equip, de taula, a la natura... Cada vegada són més els països que col·laboren a celebrar el Dia Internacional del Joc i esperem que el nombre segueixi creixent.

Aquest compartir plegats ens aporta molts beneficis, des de ser espontanis i reviure la màgia de la nostra infantesa, sentir-nos lliures i poder expressar les nostres emocions, superar reptes motrius i cognitius, i tenir una actitud positiva i oberta davant la vida.

Moltes de les situacions que vivim avui en dia com a adults, és perquè un dia vam aprendre a fer-ho jugant, i ara forma part de nosaltres. És per això que cal recordar que jugar és un dret que tenim quan som infants i que perdura al llarg de tota la vida.


Anna Ferré
Membre de la Xarxa d'Experts
Col·legiada 1558
Vic, 28 de maig de 2018


Data de publicació: 28/5/2018