Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com TALLER ANÀLISI D´UN CAS DE MEDIACIÓ EDUCATIVA - 18/04/18 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > GR Mediació

TALLER ANÀLISI D'UN CAS DE MEDIACIÓ EDUCATIVA - 18/04/18

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Enllaços d´interès > TALLER ANÀLISI D´UN CAS DE MEDIACIÓ EDUCATIVA - 18/04/18
El passat abril, a la seu del COPEC, es va realitzar la 2a sessió de tallers d'anàlisi de casos, centrada en un cas de Mediació a un Institut i organitzada des del Grup de Recerca de Mediació del COPEC. Seguint la línia de treball de la 1a sessió que es va portar a terme el 15/11/2017, des del GRM es vol oferir espais de trobada entre professionals de la mediació per poder compartir experiències i coneixements a través de l'anàlisi de casos.
En el taller van intervenir com experts, el Joan Gamero Gómez, pedagog, mediador i mestre, membre del GR Mediació del COPEC, i la Núria Mestre Bertrán, pedagoga, psicopedagoga, mediadora i mestre, compartint la seva experiència en el camp de la mediació educativa entre els assistents. 


Es van assolir els objectius plantejats per a la sessió: 1) Compartir des de la pràctica educativa un cas real de mediació escolar. 2) Analitzar detalladament l'evolució del cas. 3) Analitzar, des de perspectives diferents, possibles vies d'actuació. 4) Aprendre de l'experiència per aplicar patrons posteriors. 5) Aplicar una visió pedagògica a la mediació realitzada.


Es va explicar de forma amena una mediació realitzada entre un grup d'adolescents d'un institut de Sant Pere de Ribas i com aquesta mediació no va arribar a “bon port”, durant el taller es van analitzar possibles causes i van sortir enfocaments diversos.


El grau de satisfacció va ser alt, ja que partint d'una situació real i comú a moltes escoles, es van analitzar paràmetres que influeixen en l'èxit o fracàs d’una mediació (entre els paràmetres que a vegades no es tenen en compte: paper del tutor d'aula, relacions exteriors dels alumnes i els pares dels alumnes, dinàmiques pedagògiques internes...)


De les valoracions extretes de les avaluacions que van realitzar els participants al finalitzar el taller, destaquem la claredat de l'explicació del cas per part dels experts i el fet de poder conèixer mediacions escolars i conèixer els pasos seguits. També van valorar positivament la data i hora de realització de la sessió i les instal·lacions del COPEC on es va dur a terme.Des del COPEC volem agrair de nou la generositat i disponibilitat dels experts i de la coordinadora del GR de Mediació per la organització, i felicitem pels bons resultats obtinguts en les valoracions dels assistents. 


Esperem que podeu assistir en les properes activitats que organitzarem el curs 2018-2019 des dels Grups de Recerca del COPEC. Data de publicació: 27/6/2018