Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com La Xarxa - Xavier Ureta: ´Els nens volen ser grans i els grans volen ser nens´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

La Xarxa - Xavier Ureta: "Els nens volen ser grans i els grans volen ser nens"

La Xarxa - Xavier Ureta: "Els nens volen ser grans i els grans volen ser nens" 06/07/2018

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > La Xarxa - Xavier Ureta: "Els nens volen ser grans i els grans volen ser nens"


Xavier Ureta 
Coordinador Grup de Recerca Pedagogia i Escola
Col·legi de Pedagogs de Catalunya


La Xarxa - Xavier Ureta: "Els nens volen ser grans i els grans volen ser nens" del minut 19:00 al 25:31.

"Els nens volen ser grans bàsicament perquè veuen que els grans fan coses que ells no poden fer. Ells al seu univers veuen que els adults tenim llibertat per poder fer les coses que a ells els vindrien de gust fer i veuen que des de casa els hi posen límits. És més el desig de poder fer allò que tenen prohibit que no pas que ells realment vulguin ser grans pel fet de ser més grans del que són.

Quan se’ns va escurçant el temps, voldries tornar enrere. Des de l’adult, el nen es veu com una criatura que no té preocupacions, que no tenen obligacions més enllà de les tasques escolars, l’adult que va estressat, que té feina, que només està pensant en les seves obligacions, pensa ‘què bé ser nen que no tens més preocupació que fer de nen'."

 

Data de publicació: 6/7/2018