Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ESTUDI DEL GRUP DE RECERCA DE MEDIACIÓ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca i Comissions > GR Mediació

ESTUDI DEL GRUP DE RECERCA DE MEDIACIÓ

ESTUDI DEL GRUP DE RECERCA DE MEDIACIÓ

“EL DESENVOLUPAMENT DE LES COMPETÈNCIES DELS MEDIADORS/RES PROFESSIONALS EN LA FORMACIÓ INICIAL”

ACCÉS AL QÜESTIONARI DE L'ESTUDI >>>

 

Des del Grup de Recerca de Mediació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) volem fer-vos saber que estem realitzant un estudi amb el doble objectiu de Conèixer les competències del professional de mediació, que es desenvolupen en els màsters i postgraus acreditats pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya i, un cop analitzades les competències que es desenvolupen i les característiques de la formació, Dissenyar una proposta de com abordar en la formació les competències professionals que actualment no es treballen.

Per fer l'estudi, ens basem en l'article La mediación como disciplina y como profesión. El perfil competencial del mediador de Mari Carmen Boqué (2013), i per portar-lo a terme, us demanem la vostra col·laboració, mediadors i mediadores habilitats, omplint el qüestionari.

Els objectius específics de l'estudi són:

  • Conèixer quines competències es desenvolupen en els màsters i postgraus de mediació.
  • Conèixer les necessitats formatives (formació inicial i continua) dels mediadors/es del registre per desenvolupar les seves funcions professionals.
  • Analitzar les necessitats formatives dels mediadors/es respecte les de la formació rebuda.
  • Dissenyar una proposta formativa per treballar les competències i aspectes que hagin sorgit durant l'estudi.

En aquests moments, en el Grup de Recerca de Mediació, estem en la segona fase de l'estudi. Primerament, es van analitzar els programes dels màsters i postgraus acreditats pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya però entenem que, sovint, els programes no inclouen tota la informació i pràctiques que es desenvolupen en la formació. Per aquest motiu, complementem l’estudi amb la visió i experiències dels professionals de la mediació.

Es per això que demanem la vostra col·laboració per poder arribar als mediadors i mediadores habilitats estiguin en situació activa o no. A tal efecte, hem dissenyat un qüestionari online per facilitar la participació dels professionals de mediació, per tant, la col·laboració se centraria en respondre el QÜESTIONARI, i en la mesura que us sigui possible, en compartir-lo.

Des del Grup de Recerca de Mediació del COPEC creiem que és un estudi rellevant perquè aportarà llum sobre les característiques de la formació inicial que reben els mediadors/es i, quins aspectes cal introduir o tenir en compte per caminar cap a una formació d'excel·lència en mediació.

Per això, s’ha demanat, també, la col·laboració del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya en l'estudi.

Us animo mediadors i mediadores a que hi participeu i ens ajudeu en aquest estudi: ACCÉS AL QÜESTIONARI DE L'ESTUDI

Marta Mozo Llusià
Coordinadora del Grup de Recerca de Mediació
Col·legi de Pedagogs de Catalunya


Data de publicació: 10/7/2018