Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PRESA DE POSSESSIÓ DE LA V JUNTA DE GOVERN | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

PRESA DE POSSESSIÓ DE LA V JUNTA DE GOVERN

PRESA DE POSSESSIÓ DE LA V JUNTA DE GOVERN

BARCELONA, 14 de juliol de 2018

 

Bon dia!, un goig estar amb totes i tots membres de la V JUNTA DE GOVERN. Avui fem formalment (oficialment serà el dia 18 de juliol), la PRESA DE POSESSIÓ de la V Junta de Govern del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. Una JUNTA -la nostra- que culminarà amb 20è aniversari del nostre estimat Col·legi, al 2022.

Hem arribat fins aquí perquè abans de nosaltres van ser-hi pedagogs i pedagogues i psicopedagogs i psicopedagogues compromesos que van apostar i contribuir per a la PEDAGOGIA i per al COPEC.

Avui és un bon dia retre-hi homenatge a:

MONTSERRAT MARTINEZ, que l’any 1988 va impulsar la Delegació Estatal de Pedagogia a Tarragona, de la que en va ser presidenta i que amb pedagogues tarragonines compromeses, van posar la llavor del que avui és el nostre Col·legi.

VIOLETA NUÑEZ: presidenta i impulsora l’any 1992, amb molt d’altres, de l’Associació Catalana de Pedagoga Iniciativa Colegial, amb juntes de govern que van ser vertaders percussores del COPEC.

JORDI RIERA: lluitador incansable fins la creació del COPEC per la Llei 14/2001, del que en va ser el primer president 2002-2006, liderant un gran equip de junta, amb tenacitat i constància en els inicis feixucs de la creació del COPEC.

JOSEP MARIA ELIAS: present al COPEC des de la seva creació, va consolidar el COPEC durant el seu mandat com a president des del 2006-2014, amb el suport de dos equips de pedagogs/gues i psicopedagogs/gues compromesos i implicats.

IV JUNTA DE GOVERN 2014-2018, per la seva tasca de promoció del COPEC i de la PEDAGOGIA. Una Junta valenta que ha viscut  moments convulsos i alhora històrics del nostre país petit, sabent-se posicionar -sense entrar en terreny polític que quedi clar- en defensa de la LLENGUA i la identitat catalana, de l’EDUCACIÓ, de la nostra ESCOLA i els nostres DOCENTS, de les nostres Institucions i de la vulneració de DRETS i LLIBERTATS.

Faig un punt i apart, per recordar a aquells col·legiats i col·legiades que ens han deixat en aquest recorregut de 16 anys del Col·legi de Pedagogs. Primer de tot, deixar constància de la nostra consternació per la mor recent del nostre company de la I i II Junta de Govern, en Max Galdeano que va contribuir a fer créixer la PEDAGOGIA i el nostre COPEC.  Així com al nostre entranyable Frederic Company i Franquesa, que ens va deixar el 2008, i que ha donat nom al Premi d’Assaig Pedagògic del COPEC.  I  als i a les col·legues V. Espin  -  A. Gifreu  - E. Carmona  - C. Guillamet – F. Pladevall  - MI. Peñarroya  - M. de Dios  - M. del Rio, que malauradament ens han deixat.

En aquest homenatge vull, també, fer esment als que han estat presidents i presidentes i llurs equips:

 • del CONSELL SOCIAL: Jaume Sarramona, Albert Gelpi, Paco Balaguer i Jordi Puig
 • I de la COMISSIÓ de DEONTOLOGIA: Octavi Fullat, Violeta Núñez I Martí Teixidó

I als GRUPS DE RECERCA – abans Grups de Treball- que són presents al COPEC des del 2002, amb pedagogs/gues i psicopedagogs/gues que han coordinat, impulsant i dinamitzant  la participació del col·lectiu col·legial i la promoció d’especialitats pedagògiques que a dia d’avui tenen visibilitat en el mapa professional pedagògic. Un reconeixement a totes i tots els coordinadores i coordinadores del:

 • GR PEDAGOGIA I ESCOLA: M. Victòria Gómez i Pilar Roca
 • GR MEDIACIÓ: Josep Armengol I Joan Gamero
 • GR PEDAGOGIA SOCIAL: Segundo Moyano, Carme Lloreta, Montse Juanpere, Pilar Morral
 • GR JOC I JOGUINA: Anna Farré
 • GR PEDAGOGS SENSE FRONTERES: Milagros Valera I Victoria Rodríguez
 • GR ALTES CAPACITATS: Milagros Valera, Natalia Luján I Monica Fernàndez
 • GR ORIENTACIÓ: Juan Llanes
 • GR SALUT, TERAPEUTICA IQUALITAT DE VIDA: Josep Maria López Madrid, Emilia Arrigui, Eva Font, Carles Cano

Avui la vicepresidenta ens presentarà els que portaran a bon port els GRUPS DE RECERCA, fins el 2022.

I, també, un reconeixement als membres de la XARXA D’EXPERTS que cada cop és més gran i que, a data d’avui, comptem amb: Montserrat Alguacil, Susanna Arjona, Mònica Casellas, Mireia Civís, David Escofet, Aina Flores, Cati Lecumberri, Natalia Luján, Montserrat Muntané, Nuria Pedrós, Silvia Pont, Cristina Salles, Guillem Viladot, Pilar Roca i Rosalina Sicart. 

Xarxa que creixerà amb la incorporació dels membres de la IV Junta de Govern que no han pogut seguir en aquesta Junta. Per últim vull fer públic el meu agraïment a tots/totes col·legiats i col·legiades que aporten el seu gra de sorra, de forma anònima i constant.

Amb tot aquest bagatge, acompanyament i suport, avui prenem el relleu amb una gran responsabilitat:

PORTAR A BON PORT EL COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA, I

DEFENSAR, PROMOURE, FER CRÈIXER I POSAR EN VALOR A LAPEDAGOGIA I ALS PEDAGOGS/GUES I ALS PSICOPEDAGOGS/GUES. 

I ho farem perquè SOM un EQUIP MOTIVAT, il·lusionat, implicat i compromès. Tenim un FULL DE RUTA amb OBJECTIUS CLARS que han de guiar la nostra acció de govern, per treballar des de la pedagogia, l’educació al llarg i ample de la vida, la llengua i la identitat del nostre país, com diu el nostre programa:

“Aquesta Junta, igual que les Juntes anteriors, considera que el COPEC se sent interpel·lat pels moviments i canvis socials i no en pot restar al marge, atès que afecta als professionals que representa i a la ciutadania -motiu del nostre servei- que en pateixen les conseqüències. És en aquest context que el COPEC -i aquesta JUNTA DE GOVERN_-està compromès, des de la pedagogia, amb l’educació com a motor de canvi, defensant l’escola, la llengua i la cultura catalana, així com els valors universals, drets fonamentals i la justícia social. 

Amb actuacions i posicionaments, fets sempre des de la prudència, el respecte, la convivència, la solidaritat i la legalitat, que ha caracteritzat aquest col·lectiu professional i les juntes de govern”

És per això que avui i aquí, com a presidenta del COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA, acompanyada i recolzada d’aquest gran equip:

 • Victòria Gómez, Vicepresidenta
 • Eva Font, Secretària
 • Angel Casajús, tresorer
 • Marta Fabregat, vocal de Tarragona
 • Sílvia Vilasaló, vocal de Lleida
 • Susagna Riera, vocal de Girona
 • Joan Gamero, vocal de Pedagogia i Escola
 • Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social
 • Conxi Reig, vocal de Pedagogia i Empresa
 • Carles Cano, vocal de Comunicació


“EM COMPROMETO A TREBALLAR PER A LA PEDAGOGIA I LA PSICOPEDAGOGIA I PER EL SEU BON EXERCICI PROFESSIONAL, AMB PERSEVERANÇA, RIGOR, TRANSPARÈNCIA, ÈTICA I EQUITAT"


Salut, País i Pedagogia! 

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta


Data de publicació: 14/7/2018