Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EIX 12<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Generació coneixement > Revista EIX

EIX 12

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > EIX 12<br>

EIX 12 - EDITORIAL

 

Ha passat un any des de l’última editorial i han passat moltes coses a nivell social i també al nostre COPEC, un any ple de sentiments compartits i, a voltes, encontrats perquè som un col·lectiu divers que acull moltes sensibilitats, com ha de ser!  Però sempre amb la PEDAGOGIA com a punt d’encontre i com a guia del nostre quefer professional al servei de la ciutadania.El Col·legi de Pedagogs de Catalunya ens aplega i representa als pedagogs i les pedagogues i als psicopedagogs i les psicopedagogues que tenim com a objectiu lluitar per una educació universal, diversa, respectuosa, inclusiva i sobretot que estimuli el pensament crític, que promogui valors universals i que defensi la justícia social i els drets fonamentals.  Som professionals de l’educació i promotors del canvi mitjançant l’educació. En aquest sentit, som motor de transformació social.

I la revista EIX esdevé, any rere any, un mirall d’aquesta realitat i de la història i evolució del COPEC i de la PEDAGOGIA. I entre les seves pàgines –també en la seva portada- trobem testimonis d’aquest camí que estem fent plegats.

Com la I Jornada de Pedagogia Universitats-Copec (VI Jornada del COPEC) de l’1 de març passat. Una jornada que- igual que les que l’han precedit- vam parlar de PEDAGOGIA amb majúscules i mirada ampla, unint la veu acadèmica amb la professional. Una Jornada on va quedar palès que la PEDAGOGIA és viva i que el Pedagog/a i el Psicopedagog/a, també.

O com el testimoni de l@s guadonad@s pel millor TREBALL de FI de GRAU de PEDAGOGIA, enguany la II Edició. Un reconeixement a les joves generacions de pedagogues i pedagogs que ens parlen del seu TFG, autèntiques investigacions i reflexions que amb la frescor de la seva jove ploma ja estan enriquint el corpus de coneixement pedagògic.

El recorregut per EIX 12 ens endinsarà en indrets i pensaments pedagògics diversos, des d’articles sobre les sortides professionals i reivindicacions sobre la trajectòria acadèmica, social i professional de la pedagogia, fins a experiències pedagògiques de primer nivell que ens parlen d’educació i cooperació, d’infants i periodisme, de conèixer i respectar la diferència, d’emprenedoria pedagògica i de dones i pedagogia. Tots i cadascun dels articles convida a la reflexió i col·labora a fer créixer la pedagogia i la professió.

I tot això és gràcies a tot@s vosaltres col·legiades i col·legiats que, amb el vostre suport sustenteu i feu possible que el COPEC vagi complint anys, hi ja en van 16. Gràcies, també, a la confiança que feu a les Juntes de Govern, just aquest any hem tingut eleccions i ja anem per la cinquena. El COPEC és vostre/de tot@s, amb el granet de sorra de cadascun dels 1.200 i escaig de col·legiats i col·legiades que som, seguim construint COL·LEGI, seguim fent PEDAGOGIA.

Per acabar, deixeu-me des d’aquestes línies agrair als companys i companyes de la IV JUNTA DE GOVERN (2014-2018), per l’honestedat, pels esforços esmerçats i pel treball incansable durant aquests últims 4 anys, així com per haver estat un equip cohesionat, compromès i responsable i pel seu suport a aquesta presidenta. I dir-l@s que ha estat un honor i un gran privilegi treballar plegats.

I refermar el compromís d’aquest bagatge i llegat que junta rere junta va augmentant i  traspassant als que prenen el relleu. La V JUNTA DE GOVERN (2018-2022)[i] entoma l’encàrrec amb la responsabilitat de:

Portar a bon port el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, i

Defensar, promoure, fer créixer i posar en valor a la pedagogia i als pedagogs/gues i als psicopedagogs/gues.[ii]

 

Bona lectura, salut i llarga vida a la pedagogia!

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta


[i] V JUNTA DE GOVERN  https://www.pedagogs.cat/reg.asp?id=2009&i=ca

[ii] PRESA DE POSSESSIÓ DE LA V JUNTA DE GOVERN 14/07/2018 https://www.pedagogs.cat/reg.asp?id=3910&i=ca


Data de publicació: 10/10/2018