Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC TARRAGONA: ´COMPRENDER A LOS NIÑOS POR SUS DIBUJOS´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona

COPEC TARRAGONA: "COMPRENDER A LOS NIÑOS POR SUS DIBUJOS"

De la mà de la Biblioteca Pública de Tarragona, la Vocalia de Tarragona del Col·legi de Pedagogs el passat 8 de novembre va realitzar el taller formatiu sobre «Com comprendre als infants a través dels seus dibuixos» a càrrec de la pedagoga i Vocal de Tarragona, Marta Fabregat. La seva presentació va ser a càrrec de M. Concepció Torres, presidenta de la Comissió de Deontologia, qui, de manera contundent, definia el taller en tres paraules clau: Pedagogia-Infants-Emocions. 

El taller, en línia pedagògica, estava dirigit als professionals de l'àmbit de la pedagogia, psicopedagogia, educadors/es socials, mestres, a famílies i al públic en general.
Els eixos centrals del taller van ser; afavorir el benestar emocional dels infants a través de la interpretació del seus dibuixos i donar una base als professionals de l'educació en el seu treball.

La ponent comentà que "l'objectiu de la interpretació dels dibuixos és el benestar emocional dels nostres infants", tant és així que va anomenar, de manera clara, els elements bàsics de l'anàlisi dels dibuixos dels nens i nenes, com són: la casa, el transport, els animals, la persona, la família... destacant les característiques importants i emfatitzant en la importància dels traços; forts o suaus, discontinus o continus, l'orientació dels dibuixos, els colors utilitzats i la correlació entre ells.

No podem passar per alt la participació dels assistents al taller, que van ser 25 persones que de manera molt activa i distesa, van expressar els seus dubtes i van mostrar dibuixos dels seus infants, tot enriquint l'experiència pedagògica. 

Finalment, destaquem la valoració positiva que va tenir el taller d'acollida per als infants, que el nostre estudiant de Pedagogia en pràctiques al COPEC, Carlos Miralda, va dinamitzar. 

Des del COPEC, agraïm a totes les persones que van fer possible la realització d'aquest taller. Taller "Como comprender a los niños a través de sus dibujos"

El próximo jueves 8 de noviembre, de 17:30 h a 18:30 h., se llevará a cabo el Taller que organizamos desde la Vocalía de Tarragona con la colaboración de la Biblioteca Pública de Tarragona

Irá a cargo de Marta Fabregat Oró, vocal de Tarragona del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), a quien presentará M. Concepció Torres Sabaté, presidenta de la Comisión de Deontología del COPEC. 

El taller va dirigido a pedagogos y pedagogas, maestros, educadores y educadoras, familias y adultos interesados. Se ofrecerá un taller de acogida para niños y niñas a partir de 5 años.

  • Fecha: 8 de noviembre de 2018
  • Horario: de 17:30 h a 18:30 h.
  • Lugar: Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona (Fortuny, 30, 43001 Tarragona)
  • Inscripciones: Las plazas son limitadas y las inscripciones se harán en la Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona.

Data de publicació: 14/11/2018