Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COMUNICAT TSCAT, CEESC, COPC I COPEC DAVANT AGRESSIONS SERVEIS SOCIALS | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

COMUNICAT TSCAT, CEESC, COPC I COPEC DAVANT AGRESSIONS SERVEIS SOCIALS

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > COMUNICAT TSCAT, CEESC, COPC I COPEC DAVANT AGRESSIONS SERVEIS SOCIALS

COMUNICAT DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS EN RELACIÓ AMB L'AGRESSIÓ A UNA TREBALLADORA DELS SERVEIS SOCIALS DE SALT

Barcelona | 26 de novembre de 2018 

Davant l'agressió patida per una companya dels Serveis Socials de Salt el passat divendres, els Col·legis Professionals de Treball Social, Psicologia, Educadores i Educadors Socials i Pedagogs de Catalunya lamentem profundament els fets i condemnem rotundament l'agressió. La violència no és en cap cas la resposta ni el camí, cal recordar-ho sempre.

Fets com aquest, que fins fa un temps eren aïllats, s'estan convertint malauradament en episodis reiterats que requereixen una resposta immediata per part dels poders públics. Les agressions i amenaces, tant físiques com verbals, per part de persones que queden excloses dels ajuts públics o no veuen satisfetes les seves expectatives, es repeteixen i n'hem alertat en diverses ocasions els poders polítics.

Les condicions de desprotecció en què desenvolupem la nostra feina els professionals de  l'atenció directa als Serveis  Socials ens situen en un entorn d'inseguretat que ens exposa a agressions i ens porta a treballar amb por i, en ocasions, fins i tot amb angoixa. Malgrat ser una realitat que va en augment, pocs municipis compten amb protocols d'actuació davant d'una agressió i la resposta institucional no sempre és satisfactòria.

Els Col·legis Professionals que representem les treballadores i els treballadors dels Serveis Socials reclamem seguretat i protecció a la feina, així com unes condicions laborals que ens permetin desenvolupar la nostra tasca amb les màximes garanties de qualitat vers la ciutadania. El context socioeconòmic dels darrers anys, amb un fort increment de la demanda i la infradotació crònica dels serveis socials, ha agreujat les desigualtats alhora que dificulta donar-hi una resposta adequada.

Sense justificar en cap cas la violència, creiem que cal analitzar els factors que poden desencadenar actituds agressives i ser conscients de la frustració i la sensació d'impotència que provoquen determinades situacions. Des de la nostra vocació d'acompanyar les persones perquè puguin gaudir d'una vida digna, amb les necessitats bàsiques cobertes i les eines necessàries per desenvolupar-se de manera autònoma i plena, continuarem defensant els drets de les persones i posant l'èmfasi en la prevenció i la justícia social.

Davant els inadmissibles fets de divendres a Salt, expressem el nostre suport a la companya agredida i el seu entorn, així com el nostre desig que es recuperi aviat, i ens solidaritzem amb les companyes del Consorci de Benestar Social del Gironès- Salt en la denúncia de l'agressió. El risc i la vulnerabilitat de la nostra posició que posen de manifest episodis com aquest requereixen d'actuacions immediates per part dels poders públics i ens posem a la seva disposició per treballar conjuntament les mesures necessàries.


Data de publicació: 29/11/2018