Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARLEM DE PEDAGOGIA. PARLEM DEL COPEC <br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Generació coneixement > Parlem de Pedagogia

PARLEM DE PEDAGOGIA. PARLEM DEL COPEC


Rosa Rodríguez i Gascons (*)
Col·legiada núm. 160
Barcelona, gener de 2019

Un projecte col·lectiu dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues on cada pas i avenç ateny a tot@s i ens fa evolucionar. Dels que 1220 estem col·legiats/des i empenyem endavant el COPEC i la professió. Què passaria si en fóssim més? que tindríem més veu, més presència, més visibilitat, més suport...


Comencem un any amb il·lusions i esperances, és un moment clau per a què analitzem, reflexionem i ens plantegem nous reptes. Això ens passa a totes i tots de forma individual i també de forma col·lectiva i, en aquest sentit, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, el nostre COPEC, com a projecte col·lectiu no se n'escapa.

Un projecte pedagògic de tot@s els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues! Això es important tenir-ho en compte, perquè cada pas, cada avenç i, també, cada retrocés, ateny a totes i tots i com totes les coses que són vives ens fa evolucionar.

Aquesta vol ser una reflexió sobre el sentit de ser del COPEC i la rellevància que té per a la professió pedagògica i en conseqüència per als pedagogs/gues i per als psicopedagogs/gues, estiguin o no col·legiats/des.

El COPEC es va crear, aquest juny farà 17 anys, després d'anys de lluita per aconseguir-ho. Va néixer de la voluntat de pedagogs i pedagogues que tenien una visió de futur i sabien que per a la promoció, defensa, enfortiment i pervivència de la professió pedagògica calia un projecte comú amb el suport dels pedagogs i de les pedagogues.  El COPEC és doncs una iniciativa dels professionals de la pedagogia que defensen, visibilitzen, reivindiquen, difonen... la professió allà on calgui i més enllà, també.

Un projecte col·lectiu sense afany de lucre i sustentat econòmicament pels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues que, per amor a la pedagogia i a la professió, estan col·legiats/des, per què creuen que per a avançar ho hem de fer tot@s junt@s. I ja en som 1220 pedagogs/gues i psicopedagogs/gues que amb la seva col·legiació fan possible que el COPEC segueixi tenint força davant les administracions públiques i les organitzacions privades per a què reconeguin i apostin per als professionals de la pedagogia com a especialistes de l'educació i formació i confiïn amb la pedagogia com a ciència de l'educació i amb els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues com agents de canvi social i transformadors de realitats mitjançant l'educació.

Som 1220 col·legiats i col·legiades que col·laborem amb les universitats catalanes perquè són l'origen dels futurs professionals de la pedagogia. Que reclamem quan som coneixedors que s'ha discriminat al pedagogs/a o al psicopedagog/a, que participem i tenim veu als Mitjans de Comunicació, que participem en diferents fòrums de debat i treball, que gaudim de serveis col·lectius, que... I d'aquests 1220 col·legiats i col·legiades n'hi ha un centener que, a més, dediquem part del nostre temps personal a fomentar la participació col·legial, a representar la pedagogia arreu, a conduir el COPEC.

És així com gràcies a aquest col·lectiu compromès de 1220 pedagogs/gues i psicopedagogs/gues que donem suport al COPEC, els professionals de la pedagogia hem avançat en reconeixement, en presència, en visibilitat, en fermesa - la web, les xarxes socials, el butlletí, les memòries en donen testimoni- i en podem estar molt contents perquè és un esforç col·lectiu, perquè creiem en la pedagogia i perquè n'hem fet de la pedagogia la nostra professió.

Però hem parat a pensar què passaria si en fóssim més? si enlloc de 1220 col·legiats i col·legiades en fóssim 1500 o 2000? Doncs és molt senzilla la resposta: que arribaríem a més llocs, que tindríem més representació institucional, que faríem més pressió davants els agents públics i privats, que se'ns tindria més en compte, que tindríem més veu als MMCC i als fòrums de debat i treball, que tindríem més serveis col·lectius, que generaríem mes coneixement pedagògic, que....

És per això que si ets pedagog/a o psicopedagog/a i no estàs col·legiat/da, et convidem a què t'incorporis a aquest projecte il·lusionant que és el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, perquè segur que creus en la pedagogia, perquè te n'has fet professional, perquè fas/fem de la PEDAGOGIA un bé preuat per a la societat, perquè la força del Col·legi de Pedagogs de Catalunya és la força del seu col·lectiu col·legial.

Salut i Pedagogia!

_____________

(*) Pedagoga, presidenta del col·legi de Pedagogs de Catalunya https://www.pedagogs.cat/reg.asp?=s&id=2008&i=ca

Data de publicació: 2/1/2019