Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ALTAFULLA RÀDIO - M. Concepció Torres, presidenta Comissió Deontologia: ´Fracàs escolar i unitats d´escolarització compartida´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

ALTAFULLA RÀDIO - M. Concepció Torres, presidenta Comissió Deontologia: "Fracàs escolar i unitats d'

ALTAFULLA RÀDIO - M. Concepció Torres: "Fracàs escolar i unitats d'escolarització compartida" 17/01/19

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > ALTAFULLA RÀDIO - M. Concepció Torres, presidenta Comissió Deontologia: "Fracàs escolar i unitats d´escolarització compartida"M. Concepció Torres Sabaté

Presidenta de la Comissió de Deontologia
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

 ALTAFULLA RÀDIO - M. Concepció Torres: "Fracàs escolar i unitats d'escolarització compartida" Del minut 35:00 al 43:20

"Sempre que diem fracàs escolar, ho poso entre cometes perquè quan hi ha un fracàs escolar és social, el que passa es que on tenim més hores al nen/a és a l'escola (...) però qui està fracassant no és el nen, és el sistema perquè no té la capacitat de saber donar resposta a les diferents maneres d'aprendre o a les necessitats individuals de molts dels alumnes. D'aquí que la UEC faci aquest servei pedagògic amb alumnes que no han tingut aquest èxit que haurien de tenir. Si s'invertís en recursos potser les UEC no farien falta perquè ja es faria aquest servei dins el sistema escolar. 

La paraula ‘pedagogia'molts polítics no la utilitzen, solament ara que han començat les campanyes electorals la sentirem moltíssim, però després s’ha d’entrar en acció i això vol dir invertir recursos personals, materials i econòmics. Un programa o projecte educatiu no va sol, necessita sempre recursos econòmics i fins i tot als països on l’educació funciona i tenen èxit, és perquè l’estat s’ho creu i inverteix en aquesta educació i al sistema.

La UEC és una eina que ara per ara està funcionant, és important que mentre aquests nens no els puguem treballar dins d’un centre com es fa a la UEC, tenim aquesta unitat per demostrar que tenen altra oportunitat."


Data de publicació: 17/1/2019