Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC TARRAGONA: ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA 07/03/2019 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Laboral i d´Empresa

COPEC TARRAGONA: ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA 07/03/2019

Cooperativisme, benefici i ocupació de qualitat en una empresa afable.
 
El passat dijous 7 de març vam rebre a la seu de Tarragona del Col·legi de Pedagogs a Ernest Garcia i Pedro Redondo de CoopCamp per presentar el model d'empresa cooperativa, on la figura del pedagog/a hi té vinculació directa en temes d'emprenedoria. Ernest Garcia, presentat per la nostra vocal de Tarragona, Marta Fabregatens va oferir una xerrada sobre el cooperativisme i l’emprenedoria d'interès per a pedagogs i pedagogues. Pedro Redondo, per la seva part, com a tècnic assessor del territori Tarragonès es va posar a disposició per a resoldre qualsevol dubte dels i les assistents.
 
En temps difícils, en temps de crisis, les empreses que més han persistit han estat les cooperatives, segons CoopCamp (2018). CoopCamp és una empresa que promou i fomenta el cooperativisme i l'economia solidària a les comarques del Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat. Acompanya a persones emprenedores, associacions i entitats, professionals autònoms, en el tercer sector social, en empreses amb dificultats de continuïtat i en gestories i assessories entre d'altres. L'empresa assessora i forma en el procediment de creació de cooperatives, una assistència indispensable i valuosa per a engegar el motor d'una empresa sostenible i de qualitat. 
 
L'afinitat de l'emprenedoria social i el cooperativisme en la pedagogia i la psicopedagogia la trobem en que les dues figures professionals estan formades per dirigir una empresa, la qual cosa implica estar preparats per assumir riscos, organitzar, tenir iniciativa i optimisme per portar-ho endavant. L'emprenedoria és imprescindible per a crear ocupació, i gràcies al cooperativisme, l'ocupació creada és de qualitat i orientada a un major creixement en el futur.

CoopCamp ens ha acostat a l’economia social i cooperativa com a un format que s'adiu als valors en què se sustenta la pedagogia i la psicopedagogia, entre altres destaquem:

· Primerament, cal estar al corrent que una cooperativa es gestiona democràticament, i que funciona a partir de la participació econòmica dels socis. Aquestes participacions poden ser dineràries o no dineràries, és a dir, es contribueix amb tota classe de materials o bé diners.

· Actualment és un model d'empresa que funciona i 43.000 persones n'han format part a Catalunya l'any 2015, segons CoopCamp (2019), ja que garanteix llocs de treball estables, segurs i de qualitat.

· És considerable conèixer també que en les cooperatives existeix la bestreta laboral, és a dir, els treballadors no disposen d'un sou fix, perceben de remuneració en funció del guany.

· Una cooperativa actualment és sinònim d'empresa democràtica, d'autoregulació de la feina, de capitalització de l'atur, bonificacions fiscals, d'ajuts i finançament.

· Amb dues persones es pot crear una cooperativa, i l'aportació econòmica ha de ser de mínim 3.000 € per soci, un capital que, quan se'n va de l'empresa, es recupera, cosa que en les societats limitades això no passa.
 
Finalment, des del Col·legi de Pedagogs agraïm la col·laboració dels professionals de CoopCamp i a Col·lectiu Ronda per apropar a la figura del pedagog/a i del psicopedagog/a, el cooperativisme i l'emprenedoria des d'una perspectiva tant professional, dinàmica, afable i generosa. Esperem retrobar-nos ben aviat.EMPRENEDORIA PEDAGÒGICA: "APROPAMENT A L'ECONOMIA SOCIAL I A LA FÓRMULA COOPERATIVA" COOPCAMP

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > COPEC TARRAGONA: ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA 07/03/2019


Des de la Vocalia de Tarragona del Col·legi de Pedagogs col·laborem amb la següent formació que ens ofereix CoopCamp, adreçada a col·legiats i col·legiades professionals i estudiants de pedagogia. 

Una xerrada, sense cost, sobre economia social i cooperativa pel nostre col·lectiu professional de pedagogs/gues i psicopedagogs/gues. 

Es pretén aportar informació per plantejar-se com a opció de negoci aquest model, comparant-ho amb el mercantil, i s'exposaran diferents casos d'èxit empresarial cooperatiu. (+ info)

EXPERT: La formació anirà a càrrec d'Ernest Garcia, del Col·lectiu Ronda (gestoria especialitzada).

DATA, HORARI I LLOC: Es portarà a terme el proper 7 de març de 2019, de 17:30 a 19:30h., a la seu del Col·legi de Pedagogs de Tarragona -Rambla Nova 12 Tarragona, Tarragona 43004.


INSCRIPCIONSORGANITZA: Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > COPEC TARRAGONA: ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA 07/03/2019


Amb la col·laboració de: Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > COPEC TARRAGONA: ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA 07/03/2019Data de publicació: 14/3/2019