Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com X CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2019 a GIRONA: ´GÈNERE´<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Girona

X CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2019 a GIRONA: "GÈNERE"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Aula Pedagogia > X CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2019 a GIRONA: "GÈNERE"<br>

Aquest febrer s'ha dut a terme la X Edició de les CONVERSES PEDAGÒGIQUES que impulsa la coordinació dels estudis de PEDAGOGIA de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, en col·laboració amb la Fundació Ser.Gi i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, adreçades als estudiants i titulats de pedagogia.

Enguany el tema abordat ha estat al voltant del GÈNERE, a partir del qual s'han desenvolupat diferents ponències de la ma d'expertes i experts des de diferents vessants com la diversitat afectiva, desigualtats laborals, diversitat sexual, desaparició dels gènere, construint el gènere...


Dos dies intensos que començaren amb la coinauguració de la degana de la Facultat d'Educació i Psicologia, el director de Ser.Gi i la responsable del Col·legi de Pedagogs de Catalunya a Girona.  En la inauguració Susagna Riera, vocal de COPEC-GIRONA va destacar:

"(...) és un orgull participar en l'organització d 'aquestes converses un any mésa, que són font de reflexió i difusió de coneixement. Una mostra de com des de la pedagogia s'accedeix a tots els temes i s'actualitza el saber que ens cal per abordar-los. Com la realitat requereix de pautes de compressió i educació per a les persones i com podem ajudar des de la nostra formació. Com sempre els temes que es treballen en les converses són d'última fornada i estem al peu del canó per dotar de base pedagògica els canvis i avenços socials i científics (...)"


El segon dia de les Converses Pedagògiques, Eva Font, pedagoga i psicopedagoga, secretària de la Junta de COPEC, va participar amb la ponència "CONSTRUCCIÓ DE GÈNERE", en la que deixa constància que el sexe i el gènere són construccions culturals i socials, segons comentà:

"És en les primeres etapes infantils, quan es desenvolupa la identitat sexual i hi intervenen diferents processos. Per un costat, els encallaments en les diferents etapes evolutives, que pateix tothom, i per altra, les identificacions amb les figures parentals i com cadascú incorpora el que és femení i masculí determinarà la sexualitat del subjecte. Després de les etapes de desenvolupament del nen/a i arribant a la etapa final, la genital, les diferències sexuals i la identitat, ja construïdes determinaran un rol o un estatus sobre el que és femení o masculí singularment. Des de la pedagogia, tractem de pensar i donar eines per a què la persona pugui construir i sostenir el seu desig i la seva elecció de gènere, així com també acompanyar a pensar les noves estructures i diferències, tenint en compte els estereotips que han anat assignant una claredat, que en realitat no és tan clara, sobre les qüestions del que és masculí o femení."

Conclouen les Converses Pedagògiques 2019 amb la satisfacció de la feina feta i del treball conjunt entre la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG, la Fundació Ser.Gi i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, tres actors importants per a la PEDAGOGIA a GIRONA.

________________________

X CONVERSES PEDAGÒGIQUES 2019  "GÈNERE"

13 i 20 de febrer de 2019 

als Serveis Territorials de la Generalitat de Girona - Plaça Pompeu Fabra, 1, 17002, Girona 

Organitzem: 

Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, Fundació Ser.Gi, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya de Girona i Col·legi de Pedagogs de Catalunya


Enguany presentem la desena edició de les Converses Pedagògiques, amb el "Gènere" com a tema principal. S'obriran amb  la conferència inaugural "Quin és el paper dels homes en la igualtat de gènere?: Els nens que estan mirant són els homes de demà", a càrrec de Paco Abril, sociòleg i professor del Departament de Pedagogia de la UdG.

Des de la Vocalia de Girona, representats per la nostra vocal Susagna Riera, el Col·legi de Pedagogs participa en l'organització de les converses, sent aquest el setè any des de que es va començar la col·laboració. 

  • Dimecres 13 de febrer - 09:00h: Susagna Riera participarà a la "Inauguració de les Converses"
  • Dimecres 20 de febrer - 13:00 a 14:00h: “Construccions de gènere”, a càrrec Eva Font, pedagoga i psicopedagoga, secretaria de la Junta de Govern del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. 
L'accés a les converses és lliure.

* Cartell: Converses Pedagògiques "Gènere 2019"

* Més informació: Converses Pedagògiques "Gènere 2019"


Data de publicació: 25/2/2019