Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CUGAT.CAT - Joan Gamero, vocal Pedagogia i Escola - ´Jugar al carrer´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

CUGAT.CAT - Joan Gamero, vocal Pedagogia i Escola - "Jugar al carrer"

CUGAT.CAT - Joan Gamero - "Jugar al carrer"  27/02/2019

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > CUGAT.CAT - Joan Gamero, vocal Pedagogia i Escola - "Jugar al carrer"Joan Gamero Gómez
Vocal de Pedagogia i Escola
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
CUGAT.CAT - Joan Gamero"Jugar al carrer" , al programa Connectats, a les 16:00h, del minut 16:15 fins al 36:00

"Més que preguntar-nos si les ciutats estan preparades perquè els nens juguin al carrer, ens hauriem de preguntar si ho estan les famílies per deixar als nens/es al carrer. La societat ha canviat i els esquemes, valors i formes de veure el món també estan canviant, i els pares són més protectors en general. No pot ser una excusa dir que les ciutats no estan preparades per no donar l'autonomia que es mereixen els nostres infants?"

"No es pot limitar a tres o quatre raons que hagi canviat la societat, és que els símbols que tenen avui dia els nens són totalment diferents a les que nosaltres teníem quan erem petits. Recordo que la meva mare em deixava anar al carrer i no tornava fins passades dos o tres hores, i els carrers no estaven millor que ara. No tenia, evidentment mòbil, ni tauleta, ni sèries de televisió,etc. (...)Els nens són molt creatius, els hi dones una corda i un tros de fusta a cinc nens i en cinc minuts estan creant un joc."

"De vegades ens quedem amb aquestes premises i oblidem tot els recursos que tenim. Pensem que els nens estan ubicats en un barri i normalment van a l'escola del barri. Seria tan simple com obrir portes a les escoles, personalitzar una mica l'escola i que nens de diverses escoles puguin anar a jugar a la tarda a una escola diferent. Seria una bona forma de començar, evidentment, l'ajuntament ha de fer una proposta, no de prohibició sinó de foment i d'adequació d'espais perquè els nostres infants puguin estar bé, però hi ha molts recursos independentment del tràfic."

Data de publicació: 27/2/2019