Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP: PRESENTACIÓ LLIBRE DEL DR. SARRAMONA ´L´EDUCACIÓ VISTA DES DE LA FAMÍLIA I L´ESCOLA´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

NdP: PRESENTACIÓ LLIBRE DEL DR. SARRAMONA "L'EDUCACIÓ VISTA DES DE LA FAMÍLIA I L'ESCOLA"

NOTA DE PREMSA

 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DEL DR. JAUME SARRAMONA:

"L’EDUCACIÓ VISTA DES DE LA FAMÍLIA I L’ESCOLA"

 

EL Col·legi de Pedagogs i el Col·legi de Doctors i Llicenciats han organitzat la presentació de l’últim llibre de Jaume Sarramona, doctor en pedagogia i catedràtic emèrit de la UAB, en la que han intervingut referents de la pedagogia i de l’educació a casa nostra, posant de relleu l’extensa obra pedagògica de l’autor que ha estat un referent de mestres, professorat i pedagogs/gues tant en l’escola com a la universitat.   Conclou la presentació el doctor Sarramona emfatitzant que " Els Pedagogs/gues hem de tenir una visió àmplia de l'educació perquè l'educació és la vida i sense educació no hi ha humanització. Jo em sento profundament pedagog."

 • En la presentació s’ha posat de relleu l’extensa obra pedagògica de l’autor, com a referent per a generacions de mestres, professorat i pedagogs/gues
 • El doctor Sarramona palesà que “He intentat mostrar que l'educació és la vida quotidiana, és la vida real, i això ho impregna tot”
 • És un llibre de soliloquis sobre situacions educatives d’un curs escolar que afecten tant a la família i docents d’un institut públic i d’una escola concertada de primària i secundària.
Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > NdP: PRESENTACIÓ LLIBRE DEL DR. SARRAMONA "L´EDUCACIÓ VISTA DES DE LA FAMÍLIA I L´ESCOLA" Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > NdP: PRESENTACIÓ LLIBRE DEL DR. SARRAMONA "L´EDUCACIÓ VISTA DES DE LA FAMÍLIA I L´ESCOLA"

Barcelona, 28 de maig de 2019

En la presentació, han acompanyat al doctor SARRAMONA, IRENE RIGAU, exconsellera d'Ensenyament, que ha presidit l’acte, i que ha elogiat l’autor i el seu profund compromís amb l’educació: “Qui es compromet amb l'educació es compromet amb la vida", destacant que "cada pàgina té vida perquè combina tots els elements que intervenen en el procés educatiu. És una aposta per continuar creient amb l'educació. En Jaume ens ensenya a donar valor a l'escola i ens demostra que val la pena que ens hi dediquem.”

També ho ha fet JOSEFINA CAMBRA, presidenta del Consejo de Colegios de Doctores y Licenciados de España, qui ha aprofitat per donar la benvinguda a les autoritats, col·legiats i públic assistent, ha agraït la presència d’Irene Rigau, amb qui ha compartit i reflexionat sobre el sistema educatiu,  a Jordi Mayné, de l’escola IPSI centre adherit al CDL; a M. Concepció Torres del COPEC, amb qui col·laborem estretament, especialment a través de la Intercol·legial i ha dedicat unes paraules a Jaume Sarramona, bon col·laborador del CDL. “El Col·legi, la casa dels docents, celebra que es presenti aquest llibre del doctor Sarramona a la seu del Col·legi, una important visió de l’escola a través dels ulls de la família, un repte educatiu a compartir i una cooperació imprescindible per afavorir els aprenentatges”.

M. CONCEPCIÓ TORRES, presidenta Comissió Deontologia del Col·legi de Pedagogs, al seu torn, destacà la seva vinculació amb el COPEC i defensa de la pedagogia, amb: “En Jaume és un pedagog de cap a peus que ha coordinat a la perfecció el cap – la raó- i del cor - l’emoció. El definiria com un apassionat per la pedagogia. Ha sabut fer un llibre pedagògic per a tots els que intervenim en l’educació dels nostres petits i grans ciutadans, posant en evidència un cop més, que l’educació va més enllà de l’àmbit escolar. Posant al descobert el rol del pedagog/a en molts dels temes que es va apuntant al llarg del llibre.” 

Per la seva banda, JORDI MAYNÉ, president de l'AMPA de l'Escola IPSI, ha destacat el protagonisme de la familia en l’educació dels fills i filles: “...a través del llibre els pares i mares podran descobrir per una banda l'altra part de l'educació, els professionals de l'educació i per l'altra els propis infants i joves.”

Per últim, el doctor en pedagogia i catedràtic emèrit de la UAB, JAUME SARRAMONA, ha destacat que: "He intentat mostrar que l'educació és la vida quotidiana, és la vida real, i això ho impregna tot, incorporant en el llibre algunes anècdotes que son reals. Una anècdota és una font d'aprenentatge i quelcom pedagògic perquè un exemple contextualitza i demostra que saps de què parles. Quan saps posar un exemple es demostra que has après. Els pedagogs/gues hem de tenir una visió àmplia de l'educació perquè l'educació és la vida i sense educació no hi ha humanització.  Jo em sento profundament pedagog."

QUANT AL LLIBRE:

L’autor, Jaume Sarramona, té una llarga trajectòria de publicacions pedagògiques. Unes dirigides a la formació inicial dels professionals de l’educació, altres a la seva formació permanent; algunes pensades especialment per als pares, altres escrites per al gran públic... En aquesta darrera obra, ens sorprèn amb una barreja d’assaig i d’historieta. Es tracta d’un llibre de soliloquis sobre les situacions educatives que es produeixen al llarg d’un curs escolar, i que afecten tant els membres d’una família, integrada pels pares, tres fills i tres avis, com els docents i directius d’un institut públic i d’una escola concertada que abasta primària i secundària obligatòria.

La naturalesa de les reflexions té a veure amb l’edat i les característiques pròpies de cada personatge, com diria la lògica; per tant, presenten punts de vista diversos sobre una mateixa qüestió. Tots els personatges i els seus noms són ficticis; no així les anècdotes i exemples que s’exposen, que han estat trets de la vida real de l’autor o de persones pròximes.

Obra de lectura amena, de llenguatge planer, però no per això menys profunda en les reflexions i temes d’actualitat que planteja. El seu interès arriba tant als docents com als pares i avis preocupats per l’educació i l’escola dels seus fills.

_____________________________________________________________

CONTACTE:

Virgínia Sanuy  (COPEC) - 93 217 77 99

Agnés Creus (CDL)  - 93 317 04 28
_________________________________________________________________

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

Col·legi de Doctors i Llicenciats i Col·legi de Pedagogs de Catalunya

Presenten l'últim llibre del Dr. Jaume Sarramona:

"L’EDUCACIÓ VISTA DES DE LA FAMÍLIA I L’ESCOLA"


PARTICIPEN EN LA PRESENTACIÓ:

 • IRENE RIGAU, exconsellera d'Ensenyament, que presidirà l'acte
 • JOSEFINA CAMBRA, presidenta Consejo de Colegios de Doctores y Licenciados de España
 • CONCEPCIÓ TORRES, presidenta Comissió Deontologia, Col·legi de Pedagogs Catalunya
 • JORDI MAYNÉ, president de l'AMPA de l'Escola IPSI
 • JAUME SARRAMONA: autor del llibre, doctor en pedagogia i catedràtic emèrit de la UAB

 

DATA I LLOC:

 • Dia: Dimarts 28 de maig de 2019
 • Hora: 18:00 h.
 • Lloc: Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya. Rambla Catalunya, 8 pral. Barcelona

 

PROGRAMA - INVITACIÓ

 

En aquesta darrera obra, el doctor Sarramona, ens sorprèn amb una barreja d’assaig i d’historieta. Es tracta d’un llibre de soliloquis sobre les situacions educatives que es produeixen al llarg d’un curs escolar, i que afecten tant els membres d’una família, integrada pels pares, tres fills i tres avis, com els docents i directius d’un institut públic i d’una escola concertada que abasta primària i secundària obligatòria.

Editorial Horsori

 ____________________________________________________________

CONTACTE:

Virgínia Sanuy  (COPEC) - 93 217 77 99

Agnés Creus (CDL)  - 93 317 04 28

comunicacio@pedagogs.cat

Data de publicació: 29/5/2019