Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP: FESTA DE LA PEDAGOGIA DEL COPEC A LLEIDA<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

NdP: FESTA DE LA PEDAGOGIA DEL COPEC A LLEIDA


FESTA DE LA PEDAGOGIA DEL COL·LEGI DE PEDAGOGS

 

Avui en el 17è aniversari del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, s’ha celebrat un acte pedagògic i festiu a Lleida, on s’ha lliurat el IX Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa i el Guardó als millors Treballs de Fi de Grau de Pedagogia de les universitats catalanes. S’ha comptat amb la col·laboració de l'Associació DOWN LLEIDA i amb la presència d'entitats de Lleida, pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, així com familiars i amics. La commemoració ha conclòs amb el conta contes “De la fantasia a la crítica social a través de la pedagogia dels contes”.

 

Lleida, 14 de juny de 2019.

Silvia Vilasaló, vocal del COPEC a Lleida, que ha conduït l’acte de forma pedagògica i dinàmica ha estat l’encarregada de donar la benvinguda. Ha destacat que la FESTA DE LA PEDAGOGIA a COPEC LLEIDA dona continuïtat a un mes de Maig festiu a Lleida, després de la seva Festa Major i l’Aplec del Cargol: “celebrem doncs la Festa a Lleida on el COPEC segueix ben actiu i arrelant-se amb força!!”.  Fa un històric dels actes –festes de la pedagogia- més importants del Col·legi al llarg dels seus 17 anys, remarcant que enguany es vol instaurar la FESTA DE LA PEDAGOGIA, coincidint amb l’aniversari del COPEC.

Rosa Rodríguez, presidenta, ha inaugurat l’acte orgullosa de celebrar aquesta FESTA la seu del COPEC a LLEIDA. Ha fet referència al debat del PARLAMENT DE CATALUNYA, del 7/11/2001, sobre la LLEI de CREACIÓ del COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA com la primera FESTA DE LA PEDAGOGIA, un debat que va posar en valor la PEDAGOGIA i als seus professionals. Destaca l’aportació de les noves generacions pedagogs/gues; la perseverança i determinació dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues en ple desenvolupament professional; i la serenitat, bagatge i experiència dels savis i sàvies de la pedagogia. Conclou que “celebrem aquesta festa perquè estem davant d’una professió consolidada, forta, que es renova contínuament, que evoluciona i s’adapta als canvis i necessitats de les persones i de la societat”

Jordi Riera, vicerector de la Universitat Ramon Llull i primer president del Col·legi de Pedagogs, ha recordat com perseguiren el somni del Col·legi Professional perquè tenien la convicció que donaria dignificació a la professió. Ha destacat: “la pedagogia és capaç de visualitzar l’educació com una eina que pot canviar el món”, en aquest sentit ha encoratjat a les noves generacions de pedagogues i pedagogs a seguir descobrint la pedagogia i com contribueix a fer societats més justes. I ha lliurat els guardons als millors Treballs Finals de Grau de Pedagogia del curs 2017-2018 de les universitats catalanes, a :

 • CARLOTA ESCUER MONTESINOS, amb el TFG: “Dansa a l’abast, un projecte d’ARTransforma. Creació del perfil competencial d’un grup de dansa inclusiva a través del mètode Delphi” de la UAB.
 • JUDITH GONZÁLEZ CANO, amb el TFG: “La pedagogía amorosa de Eros y Eris” de la UB.
 • CARLOTA DE LOS ÁNGELES SANMARTÍN ARGILÉS, amb el TFG: “El bajo logro académico de los adolescentes con altas capacidades debido a factores motivacionales” de la URV.
 • CRISTINA SIBINA NOGUÉ, amb el TFG: “Proposta de millora per fer front a la segregació escolar a SALT des d’una perspectiva comunitària” de la UdG. 
Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > NdP: FESTA DE LA PEDAGOGIA DEL COPEC A LLEIDA<br> Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > NdP: FESTA DE LA PEDAGOGIA DEL COPEC A LLEIDA<br>
Guardó TFG de Pedagogia
2017-2018 UB-URV-UdG-UAB
IX Premi Assaig Pedagògic
Frederic Company


Victòria Gómez, vicepresidenta i presidenta del jurat, ha presentat la IX edició del Premi d’Assaig, destacant que la finalitat del Premi és contribuir al coneixement, difusió i aprofundiment al voltant de de la pedagogia i de les seves àrees de coneixement. Ha recordat que des de la V edició el Premi va passar a anomenar-se Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa (FCiF), en homenatge i memòria del que fou un gran pedagog amb visió europeista. Ha destacat que en aquesta IX edició del Premi s’ha centrat en el tema “Inclusió vs. segregació. Abordatges des de la Pedagogia”, en el que s’han presentat 15 treballs a concurs, de Catalunya i Estat espanyol.

 1. Assumpció Pou, vídua d’en Frederic Company, fidel a la cita del lliurament del Premi d’Assaig Pedagògic FCiF, ha fet un emotiu elogi a la figura de Frederic Company destacant la seva fe pel saber, pel descobriment i sobretot, per les persones. Agraint al COPEC i l’oportunitat de lliurar en el seu nom els premis que en aquesta IX edició ha recaigut a:
 • Primer Premi: Patrícia Pérez Fernández, pedagoga, amb l’assaig “La lluita contra la segregació escolar de l’alumnat, en el marc d’un sistema educatiu inclusiu: la xarxa comunitària”
 • Menció Especial: Asunción Pié Balaguer, psicopedagoga, amb l’assaig “Ensayo pedagógico sobre la vulnerabilidad. A propósito de otro fundamento humano”
Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > NdP: FESTA DE LA PEDAGOGIA DEL COPEC A LLEIDA<br> Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya title=
Pedagogia - Cultura - Art
M. Concepció Torres, pedagoga i actriu
Col·laboració Down Lleida
a la Festa de la Pedagogia


L’acte ha conclòs amb el conte contes "De la fantasia a la crítica social a través de la pedagogia de contes" a càrrec de M. Concepció Torres, pedagoga, escriptora i actriu. Un final de festa amb fermall d’or.

Sílvia Vilasaló tanca l’acte agraint la col·laboració de Down Lleida i reconeixent la gran tasca educativa i de promoció de la inserció que porta a terme. Ha agraït  la presència de totes i tots, felicitant a les premiades i guardonades, tot emplaçant per a la propera FESTA DE LA PEDAGOGIA.

 

"La Pedagogia fortament arrelada en la nostra societat, robusta com una olivera centenària, és un referent que perdura generació rere generació impregnant, qual taca d'oli, tots els espais vitals de la persona.” R. Rodríguez i S. Vilasaló, juny de 2019

__________________________

MÉS INFORMACIÓ: Àngela Carrasco 93 217 77 99 - 609 403 879 - comunicacio@pedagogs.cat

___________________________

CONVOCATÒRIA DE PREMSA 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya celebrem la FESTA DE LA PEDAGOGIA 2019,

coincidint amb el 17è aniversari (2002-2019). 

Un acte pedagògic i festiu on comptarem amb la col·laboració de l'Associació DOWN LLEIDA, amb la presència d'entitats públiques i privades de Lleida, pedagogs/gues i psicopedagogs/gues i professionals de l'àmbit de l'educació, social i de la salut, així com familiars i amics. 

AMB OCASIÓ DEL LLIURAMENT: 

 • del IX PREMI D'ASSAIG PEDAGÒGIC FREDERIC COMPANY I FRANQUESA 
 • del GUARDÓ MILLORS TREBALLS DE FI DE GRAU DE PEDAGOGIA 2017-2018
PARTICIPEN:

 • ROSA RODRÍGUEZ, presidenta
 • M. VICTÒRIA GÓMEZ, vicepresidenta 
 • SÍLVIA VILASALÓ, vocal de Lleida
 • JORDI RIERA, primer president del COPEC
 • M. ASSUMPCIÓ POU, vídua de F. Company

Clourà l'acte M. CONCEPCIÓ TORRES, pedagoga, escriptora i actriu, amb el monòleg "DE LA FANTASIA A LA CRÍTICA SOCIAL A TRAVÉS DE LA PEDAGOGIA DE CONTES".

DATA I LLOC:

Dia: Divendres 14 de juny de 2019
Hora: 17:30 h.
Lloc: A la seu del Col·legi de Pedagogs a Lleida (Rambla Ferran, 32, Lleida) 

PROGRAMA - CARTELL CONTACTE:

Àngela Carrasco
93 217 77 99 - 609 403 879
comunicacio@pedagogs.cat RESSÒ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ:
Data de publicació: 14/6/2019