Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Salvar vidas no es una opción, es una obligación<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICIO

Salvar vidas no es una opción, es una obligación

Comunicat del Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Salvar vides no és una opció, és una obligació


El Col·legi de Pedagogs de Catalunya compromès amb l'educació -com a motor de canvi- i amb la defensa dels valors i drets fonamentals i la justícia social, se sent interpel·lat pel drama de les persones que marxen de casa fugin de la misèria o la guerra, en un viatge desesperat ple de perills per aconseguir arribar a Europa a la recerca d'una vida millor.

En aquest sentit són lloables les accions humanitàries que porten a terme a la Mediterrània les ONGs i llurs cooperants que s'ho juguen tot per a salvar vides, perque salvar vides no és una opció, és un deure, és una obligació de tothom.

Tanmateix la falta de voluntat política s'amaga darrere la inacció dels governs europeus -entre els que està l'espanyol-  per a donar resposta a aquest drama humanitari. Inacció que representa un atemptat contra la humanitat no oferir un port segur a les persones que estan a bord de la d'Open Arms, des de fa 11 dies.

És per això que instem als governs europeus a què deixin de mirar cap una altra banda i obrin ports segurs per a què puguin desembarcar les persones que hi ha a bord de l'Open Arms, i les que puguin rescatar les ONGs, perquè el que es viu la Mediterrània és un drama que ens ateny a tota la societat.


Comissió Delegada de la Junta Govern
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

Fecha de publicación: 12/8/2019