Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC REBUT PEL CONSELLER EL HOMRANI | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

COPEC REBUT PEL CONSELLER EL HOMRANI

Avui la nostra presidenta Rosa Rodríguez ha sigut rebuda pel Conseller de Treball, Afers Socials i Família, Hble. Chakir El Homrani.

Acompanyava el Conseller Georgina Oliva, Secretària General d'Infància i Joventut, i Meritxell Benedí, Directora General de Serveis Serveis Socials. Per part del COPEC Irene Casas, coordinadora del Grup de Recerca de Pedagogia Social, feia equip amb la presidenta.

Una trobada molt esperada pel COPEC amena i fructífera, en la que s’ha abordat l’organització del IV CONGRÉS DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS I ESPECIALITAZATS que organitzen TSCAT, CEESC, COPC I COPEC i que aquest cop el lideratge recau en el COPEC, amb Pilar Morral -vocal de Pedagogia Social - com a COMISSIONADA. Comentant que ja s'hi està treballant en el Col·loqui del Precongrés previst per aquest novembre i el Congrés previst per l'octubre del 2020,  i que el tema que es vol abordar està relacionat amb Dependència i Autonomia. El Conseller ha manifestat que és un Congrés consolidat i que considera encertat el nom i el tema escollit i el lloc on està previst portar-lo a terme.

S’ha lliurat al Conseller un exemplar del COMPENDI DE 14 PERFILS DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A EN EL MARC SOCIAL, explicant que es tracta d’un estudi presentat el març passat al COPEC. Una publicació que de moment només està en format electrònic i que recull la històrica reivindicació d'inclusió del pedagog/a i psicopedagog/a en la Cartera de Serveis Socials. Es comenta que el Compendi són  cinc documents elaborats entre el 2015 i el 2017, lliurats en el seu moment al Departament, que corresponen a Serveis de la Cartera relacionats amb infància, adolescència i família i on s’han identificat 14 perfils professionals i on s’argumenta el valor del pedagog/a i psicopedagog/a que pot aportar en els equips. El Conseller comenta que entén les demandes dels pedagogs/gues igual que la d’altres professionals i que aquest setembre es presenta el document de bases del Pla Estratègic de Serveis Socials, que està lligat amb la Cartera de Serveis Socials, on els Col·legis Professionals hi participaran.

Per últim s’ha parlat sobre el tema que ocupa i preocupa a tots els agents implicats, entre els que està el COPEC. Els MENORS MIGRANTS NO ACOMPANYATS, en aquest sentit dels del COPEC ha reconegut l’esforç del Departament per a fer-hi front així com comptar amb Taula Institucional d’agents implicats S’ha tornat a demanar la incorporació del pedagog/a i psicopedagog/a en els equips, atès seria suport pedagògic tant per als menors i majors de 18 anys com per als professionals. Des del COPEC s’ha rebut demandes d’urgència de pedagogs/gues i psicopedagogs/gues per a incorporar-se al Centres d’Acollida dels Menors Migrants no Acompanyats, igual com es deu haver fet a professionals d’altres disciplines. No és això el que es vol, el COPEC demana la incorporació del pedagog/a i psicopedagog/a de forma endreçada, regulada i amb qualitat. La Secretària d’Infància i Joventut ha comentat que s’està treballant en diferents fronts un dels quals és repensar el Sistema de Protecció en el que el Col·legis Professionals, entre els que està convocat el COPEC, participen en un grup de treball relacionat amb els perfils.

La presidenta ha agraït la trobada i bona sintonia per part el Conseller, la Secretària d’Infància i Joventut i de la Directora General de Serveis Socials. I ha manifestat que es COPEC està compromès amb la lluita per la justícia social i es posa a disposició del Departament per continuar participant en els espais de debat i reflexió, demanant que es tingui en compte i es posi en valor al pedagog/a i psicopedagog/a en l’àmbit social.


Data de publicació: 29/8/2019