Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Iniciativa per a la creació del <i>Colegio de Pedagogos de la Región de Múrcia</i><br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

Iniciativa per a la creació del Colegio de Pedagogos de la Región de Múrcia

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > Iniciativa per a la creació del <i>Colegio de Pedagogos de la Región de Múrcia</i><br>

 

L'Asociación de Pedagogía Murcia, de la Facultat d’Educació de la Universitat de Múrcia, va organitzar el 24 d’abril de 2008, la 1a Jornada de Mobilització, amb l’objectiu de fomentar les relacions entre els estudiants i llicenciats de pedagogia, per mitjà de l’associacionisme participatiu i, així, donar un impuls a la col·legiació del col·lectiu professional a Múrcia.

El contingut de la Jornada va girar al voltant de la importància i la necessitat de la creació d'un col·legi professional de la pedagogia en exercici, a Múrcia. Es va tractar sobre la professionalització i l’associacionisme, sobre com, per mitjà de la participació, l'associació pot promoure la iniciativa col·legial i la visió dels professionals de la pedagogia en exercici.

El punt fort de la Jornada va ser la conferència Els Col·legis Professionals: Evolució i situació actual del Col·legi de Pedagogs de Catalunya a càrrec de Josep M. Elias i Costa, president del COPEC, qui, des de l’experiència, va aportar informació sobre el procés i consolidació d’un col·legi professional. Centrant l'exposició en el procés que, iniciat per l’ASSOCIACIÓ CATALANA DE PEDAGOGS, l’any 1992, va desembocar en la constitució, per la Llei de Creació (Sessió plenària del Parlament de Catalunya 7/11/2001), del Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

La Asociación Pedagogía Murcia, és una associació jove, creada l’agost de 2007, de la mà d’estudiants de 4rt curs, que motivats per la creació d’un col·legi professional que pugui vetllar pels interessos dels professionals de la pedagogia. Dins dels objectius que s’ha marcat l’Asociación Pedagogía Murcia, està constituir-se en portaveu i representant dels interessos dels estudiants i llicenciats de pedagogia per a la promoció de la creació del COLEGIO OFICIAL DE PEDAGOGOS DE LA REGIÓN DE MURCIA.

Fent valoració de la jornada, Josep M. Elias, deixà palès, que: els diferents debats plantejats, confirmen la importància de l’existència d’un col·legi professional, que reguli els drets i deures dels professionals de la pedagogia, i que defensi els interessos de la professió davant els agents públics i privats.

En aquesta mateixa línia valorativa del que ha estat la Jornada a la Facultat d’Educació de la Universitat de Múrcia, el president del COPEC, comenta que: diferents raonaments, jurídics, laborals, tècnics i universitaris, s’han barrejat durant el desenvolupament de la jornada a l’entorn de l’il·lusionant i engrescador projecte de constituir un col·legi professional de pedagogs i pedagogues a Múrcia.

El president, conclou, afirmant que, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, amb la voluntat de donar suport a les iniciatives col·legials, col·labora amb diferents associacions, arreu de l'Estat, com la Asociació de Pedagogía Múrcia y la Asociación de Estudiantes y Profesionales de la Educación  de Granada.

Data de publicació: 30/4/2008