Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PEDAG@GS I PSICOPEDAG@GS EN LLUITA PER UN SECTOR SOCIAL DIGNE | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia Social

PEDAG@GS I PSICOPEDAG@GS EN LLUITA PER UN SECTOR SOCIAL DIGNE

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > PEDAG@GS I PSICOPEDAG@GS EN LLUITA PER UN SECTOR SOCIAL DIGNE

El passat dimarts 11 de febrer es va portar a terme una concentració massiva de professionals del tercer sector social, des de la pedagogia, psicopedagogia, educació social, treball social, psicologia,... davant de la Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA), en la què es demanaven condicions dignes de treball, millores en el conveni d'acció social, mostrant la contrarietat d'un sector precaritzat i amb desigualtats salarials. 

Amb el nom de "Professionals del Tercer Sector en lluita" (@PLluita a twitter), s'ha unit un grup de professionals del sector social d'atenció a la infància i adolescència que treballen en centres amb menors tutelats a Girona, per mobilitzar-se i alçar la veu conjuntament de forma interdisciplinària.  

Des del Col·legi de Pedagogs els hi hem mostrat el nostre suport des de l'inici, en la setmana del 27 al 31 de gener, que es van fer concentracions diàries davant la Generalitat de Girona en contra la precarietat salarial i laboral. 

Volem treballar per aconseguir millora de les condicions del sector i acabar amb anys de precarietat. La visualització i conscienciació de la realitat ens ajuda a avançar com a professionals del sector. Pensem que la veu -la dels/de les professionals- és la més potent perquè són els que pateixen directament les conseqüències de "la dècada perduda", per la crisi i les retallades que han provocat enormes desigualtats en el sector SOCIAL, el de l'atenció a les persones, que hauria de ser protegit i reconegut com ho és EDUCACIÓ i SALUT.

Sabem d'aquestes desigualtats i estem lluitant amb les administracions per a què es reverteixi aquesta situació. Defensem que "a igual feina, igual salari i condicions de treball" en relació a la bretxa que hi ha entre el/la professional contractat per l'administració i el contractat per les entitats que gestionen serveis per l'administració.

És per això que ENTITATS, PATRONALS, SINDICATS I COL·LEGIS PROFESSIONALS (CEESC-COPEC-TSCAT), el passat 18 de novembre vam constituir-nos en la MESA UNITÀRIA EN DEFENSA DEL SECTOR SOCIAL I D'ATENCIÓ A LES PERSONES DE CATALUNYA: 


Data de publicació: 12/2/2020