Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIA MUNDIAL DE LES MALALTIES MINORITÀRIES - MANIFEST GT DISCAPACITAT INTERCOL·LEGIAL | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Intercol·legial Catalana

DIA MUNDIAL DE LES MALALTIES MINORITÀRIES - MANIFEST GT DISCAPACITAT INTERCOL·LEGIAL

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > DIA MUNDIAL DE LES MALALTIES MINORITÀRIES - MANIFEST GT DISCAPACITAT INTERCOL·LEGIAL

Avui en el Dia Internacional de les Malalties Minoritàries, 28 de febrer de 2020, des del Col·legi de Pedagogs de Catalunya com a membres del Grup de Treball Intercol·legial sobre Discapacitat -de recent constitució-, ens adherim a la commemoració i compartim el Manifest de Suport al Dia Internacional de les Malalties Minoritàries. 

La Pedagogia i la Salut han d'anar de la mà per abordar les malalties, a més de la vessant física, també la humana i emocional. Totes les persones tenim dret a tenir la millor qualitat de vida possible, sigui quina sigui la nostra situació, és per això que apostem per la pedagogia com a metodologia per a promoure relacions positives entre les persones -afectades amb malalties minoritàries- i el seu entorn familiar i comunitari. Des dels col·lectius professionals sumem les nostres veus per crear consciència i manifestar la màxima dedicació i esforç. 

#PedagogiaSalut i #MalaltiesMinoritàries #DMMM2020
Manifest de Suport al Dia Internacional de les Malalties Minoritàries


El Grup de Treball Intercol·legial sobre la Discapacitat, de recent constitució al si de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, s'adhereix a la commemoració del Dia Internacional de les Malalties Minoritàries que se celebra el 28 de febrer de 2020

És un dia en què sumem les nostres veus amb l'objectiu de crear consciència sobre la realitat de les malalties minoritàries i l'impacte que tenen en la vida de les persones que conviuen amb alguna d'elles i les seves famílies. 

També ens unim a l'insistent reclam perquè les administracions proveeixin i apliquin els recursos necessaris i suficients de tal manera que sigui possible promoure el desenvolupament de diferents instàncies d'investigació sobre aquestes patologies. 

Manifestem ara el nostre suport, alhora que seguim i augmentem el nostre interès i compromís professional perquè les persones afectades amb alguna d'aquestes malalties, que a Catalunya ascendeixen a més de 400.000 persones i a la resta de l'estat a 3 milions, tinguin igualtat d’accés a la diagnosi, tractament i atenció adequada, juntament amb una igualtat d’oportunitats socials.

Fem nostre el lema "Junts fem pinya" de la Plataforma Malalties Minoritàries, en la qual es reuneixen moltes de les associacions de pacients del nostre país, perquè en el nostre Grup de Treball conflueixen professionals de tots els col·legis professionals de Catalunya, i perquè entenem que, només de l'esforç mancomunat i d'un enfocament i estratègia interdisciplinaris, poden brollar abordatges integrals que procurin respostes d'èxit a nivell personal, sociosanitari, social i laboral. 

Manifestem, doncs, la nostra solidaritat amb les persones afectades de malalties minoritàries, alhora que assumim el compromís de màxima dedicació professional. 


Grup de Treball Intercol·legial sobre Discapacitat
Mallorca, 283
08037 Barcelona


[+] Manifest de Suport Dia Internacional de Malalties Minoritàries

Data de publicació: 28/2/2020