Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EDUCAWEB - ROSA RODRÍGUEZ, PRESIDENTA: ´14 PEL·LÍCULES SOBRE ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

EDUCAWEB - ROSA RODRÍGUEZ, PRESIDENTA: "14 PEL·LÍCULES SOBRE ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > EDUCAWEB - ROSA RODRÍGUEZ, PRESIDENTA: "14 PEL·LÍCULES SOBRE ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL"
Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > EDUCAWEB - ROSA RODRÍGUEZ, PRESIDENTA: "14 PEL·LÍCULES SOBRE ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL" Rosa Rodríguez
Presidenta
Col·legi de Pedagogs de CatalunyaEducaweb, Rosa Rodríguez, presidenta: "14 Pel·lícules sobre Orientació Acadèmica i Professional" -Mayra Bosada, 05/02/2020

· "Erin Brockovich":

La pel·lícula, que  es basa en una història de la vida real, explica la lluita d'una dona divorciada amb tres fills que ha de sortir endavant, tot i que compta amb pocs recursos personals, formació i referents familiars. La seva determinació i constància l'ajuden a aconseguir una feina d'arxivadora en un bufet d'advocats, tot i no tenir formació. És aquí on s'implica en la investigació del paper d'una companyia elèctrica en la contaminació i problemes de salut d'una comunitat. 

"És molt útil per apreciar la formació com un valor a l'hora de cercar feina, així com per definir objectius i la perseverança per aconseguir-los", considera Rosa Rodríguez Gascons, presidenta del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC).
 

· "En busca de la felicidad (2006)":

Basada en fets de la vida real, la pel·lícula nomenada a l'Òscar en la categoria de Millor Actor narra la història de Chris Gardner, un pare desempleat personificat per l'actor Will Smith que, tot i haver-se quedat sense feina i viure com un indigent amb el seu fill de 5 anys, "afronta les adversitats amb optimisme", indica Rodríguez Gascons. 

Gardner aconsegueix unes pràctiques professionals en una prestigiosa firma financera i, tot i que no guanya diners, la feina constitueix una oportunitat per obtenir una feina remunerada més endavant. És especialment instructiva l'entrevista laboral que el persontatge porta a terme, "ja que, tot i arribar tard i desarranjat, li dona la volta amb optimisme aconseguint la feina", explica la presidenta de COPEC.

"És molt interessant analitzar l'entrevista i veure com l'actitud personal pot establir una corrent empàtica amb els demés, molt útil per superar entrevistes de feina", afegeix.

Data de publicació: 5/2/2020