Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COMUNICAT DEL COGCOPYP: SOBRE LES SORTIDES DELS MENORS DE 14 ANYS | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Consejo de Colegios de Pedagogía

COMUNICAT DEL COGCOPYP: SOBRE LES SORTIDES DELS MENORS DE 14 ANYS

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > COMUNICAT DEL COGCOPYP: SOBRE LES SORTIDES DELS MENORS DE 14 ANYS


Davant la nova situació creada per la sortida dels nens menors de 14 anys surtin al carrer durant la crisi del COVID-19, comuniquem el següent: 

  1. Estem a favor d'una sortida tutelada, regulada i supervisada per part de tots els menors d'edat.
  2. Els menors d'edat han de saber la naturalesa de les sortides, les normes exactes i la seva duració.
  3. És d'exigència als poders públics que les decisions siguin preses escoltades totes les parts, tant científiques, sanitàries com dels professionals de l'educació i en aquest cas, com no, dels propis pares. Malauradament, ens trobem davant una altra oportunitat perduda d'haver afrontat perfectament una decisió que afecta a milions de famílies. 
  4. Els menors d'edat han de sortir al carrer, però en unes condicions tant sanitàries com de seguretat personal extraordinàries. Les famílies hauran de guardar gelosament totes les mesures sense cap tipus de relaxació. 
  5. Aquests llargs dies de confinament NO produiran efectes negatius ni a mig ni a llarg termini en els menors d'edat. Traslladar la total tranquil·litat a les famílies. Som coneixedors que internet està ple de falsos experts que per guanyar notorietat parlen sobre efectes molt negatius en l'aprenentatge dels nens. Insistir a totes les famílies que NO existeix cap dada, ni investigació ni experiència que ens indiqui el contrari. 
  6. No ens volem oblidar dels nens, nenes i adolescents llargament hospitalitzats ni de les seves famílies. Les malalties de llarga durada obliguen a millars de menors d'edat a un confinament més llarg, en condicions personals pitjors i que ho porten amb una enteresa impressionant.
  7. Demanem a tots els professionals de totes les especialitats involucrades amb la infància i l'adolescència, mesura i exactitud en declaracions públiques. Hem de traslladar l'exactitud dels nostres criteris, però aportant serenitat i tranquil·litat a les famílies.
  8. Els pares hauran de mantenir les normes higièniques i sanitàries per sobre de qualsevol consideració, així com estar atents als consells professionals.
  9. Per tant, sol·licitem que la mesura que afecta als menors de 14 anys s'estengui a tots els menors d'edat del domicili (de forma clara davant les contradictòries informacions) i s'articulin les mesures necessàries per atendre a totes les casuístiques familiars (famílies monoparentals, custòdies compartides,...), autoritzant i qüestionant a criteri de la unitat familiar.

Data de publicació: 22/4/2020