Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EDUCAWEB - S.VILASALÓ, VOCAL LLEIDA “ORIENTACIÓ REPTES I OPORTUNITATS´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

EDUCAWEB - S.VILASALÓ, VOCAL LLEIDA “ORIENTACIÓ REPTES I OPORTUNITATS"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > EDUCAWEB - S.VILASALÓ, VOCAL LLEIDA “ORIENTACIÓ REPTES I OPORTUNITATS"

EDUCAWEB 21/12/2020 Sílvia Vilasaló, vocal de Lleida de la Junta de Govern

Monogràfico 382 - L'orientació en època de crisi

Orientació laboral: reptes i oportunitats en 'la nova normalitat'

"Si comencem per fotografiar el sector, l'orientació laboral ha tingut abans, durant i després d'aquesta pandemia molts reptes. El gran increment de persones demandants de feina (acomiadaments, Expedients de Regulació Temporal o ERTOS -alguns sense cobrar encara- baixes mèdiques, etc...) sumat a la poca previsió i resposta per part de les administracions públiques, han deixat als serveis d'orientació laboral i, per extensió, als seus professionals, desbordats. I el que és pitjor, sense capacitat de resposta...

Davant aquest entorn hostil, els equips d'orientació han de posar el focus en el que sí està a les seves mans i seguir treballant-hi. I així ho han fet. L'objectiu és dotar a les persones que han perdut la seva feina o les que volen una millora de la seva ocupació de les eines necesaries per saber moure's en aquest mercat laboral que, poc promet, però del que poden emergir noves oportunitats, sectors i professiones que fins ara no es coneixien.

En aquest sentit els professionals de l'orientació acadèmica i professional, entre els que estan els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, tenen un doble repte, afrontar les seves pròpies pors i inseguretats amb relació al seu propi present i futur professional, i formar-se en competències emocionals per acompanyar a les persones que estan en atur, davant un futur incert i amb poques perspectives a mig termini."


Data de publicació: 21/12/2020