Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES I VACUNACIÓ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Serveis col·legials > Emprenedoria

PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES I VACUNACIÓ

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES I VACUNACIÓ

S’HA DEMANAT QUE PEDAG@GS/PSICOPEDAG@GS QUE TREBALLEN PER COMPTE PRÒPIA SIGUIN PRIORITARIS EN LA VACUNACIÓ

COMPARTIM LA PREOCUPACIÓ PERÒ NO TENIM COMPETÈNCIES PER FER RES MÉS

APEL·LEM A LA PACIÈNCIA I SOLIDARITAT EN AQUESTS MOMENTS DE MÀXIMA COMPLEXITAT SOCIAL

El Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, ha fet una petició al Departament de Salut per a què, dins de la CAMPANYA DE VACUNACIÓ A CATALUNYA, els PEDAGOGS/GUES i PSICOPEDAGOGS/GUES que treballen per compte pròpia en GABINETS o CENTRES PEDAGÒGICS o PSICOPEDAGÒGICS, puguin ser considerats professionals de risc degut a l’exposició al contagi en què es troben en el desenvolupament de la seva tasca professional diària, i per tant demanem siguin inclosos en la fase de professionals prioritaris en la vacunació.

Es dona la circumstància que PEDAGOGS/GUES i PSICOPEDAGOGS/GUES que treballen per compte pròpia o contractats en Gabinets Psicopedagògics o Centres Sanitaris, estan fent atenció pedagògica/psicopedagògica a infants, adolescents i joves amb necessitats educatives especials (diversitat funcional, TEA, TDH, TEL, vulnerabilitat...), veuen com els seus companys d’equip PSICÒLEGS, LOGOPEDES, TERAPEUTES OCUPACIONALS... són vacunats i ells que treballen en el mateix entorn professional i amb els mateixos usuaris/usuàries, no.

Des del COPEC i CONSEJO entenem la preocupació entre els professionals de la pedagogia que treballen en GABINETS o CENTRES PEDAGÒGICS o PSICOPEDAGÒGICS, ja sigui per compte pròpia o per compte d’altri, o com AUTÒNOMS en diferents espais, per això hem fet la petició i n’estem fent seguiment.

Tanmateix el COPEC i el CONSEJO no tenim competències per exigir-ho, pel que només tenim capacitat per fer el que està fent: demanar-ho. És per això que es recomana prevenció i prudència com mesures de protecció i seguretat per evitar risc de contagi i risc de contagiar. I apel·lem a la paciència i a la solidaritat dels professionals de la pedagogia en un moment de màxim complexitat social, com els que estem vivint.

ACCIONS FETES:

  • 01/02/2021 Correu electrònic de la presidenta del COPEC a la subdirectora general de PROMOCIÓ DE LA SALUT, explicant la situació dels PEDAGOGS/GUES i PSICOPEDAGOGS/GUES que treballen en Gabinets/Centres psicopedagògics i que siguin considerats col·lectiu en risc.
  • 05/02/2021 Confirmat amb la subdirecció de Promoció de la Salut que s’ha rebut el correu electrònic i que es rebrà resposta
  • 10/02/2021 Carta del president del CONSEJO DE COLEGIOS DE PEDAGOGIA, demanant al MINISTERIO DE SANIDAD que els PEDAGOGS/GUES i PSICOPEDAGOGS/GUES que treballen en Gabinets/Centres Psicopedagògics, siguin considerats col·lectiu de risc a efectes de la vacunació
  • 17/02/2021 Carta de la presidenta del COPEC a la subdirectora general de PROMOCIÓ DE LA SALUT, insistint en el greuge comparatiu que significa pels PEDAGOGS/GUES i PSICOPEDAGOGS/GUES estar en un entorn de treball amb usuaris compartits, amb altres professionals que sí han sigut considerat de risc i se’ls està vacunant.
  • 09/03/2021 Contacte telefònic i mail de seguiment, a Promoció de la Salut, demanant resposta a la nostra petició.
  • 06/04/2021 Carta de la presidenta del COPEC a la Consellera Alba Verges, manifestant la demanda que PEDAGOGS/GUES I PSICOPEDAGOGS/GUES que traballen per compte pròpia en gabinets psicopedagògics i centres sanitaris siguin considerats de risc i siguin prioritzats en la vacunació. Així mateix reclamem la falta de resposta de les dues demandes, en aquest sentit, fetes a Promoció de la Salut.

Data de publicació: 6/4/2021