Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com RÀDIO ESTEL - J. PUIG, PRESIDENT CONSELL SOCIAL: ´LA PERILLOSITAT DE ´EL JOC DEL CALAMAR´´. | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

RÀDIO ESTEL - J. PUIG, PRESIDENT CONSELL SOCIAL: "LA PERILLOSITAT DE "EL JOC DEL CALAMAR"".

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > RÀDIO ESTEL - J. PUIG, PRESIDENT CONSELL SOCIAL: "LA PERILLOSITAT DE "EL JOC DEL CALAMAR"".


RÀDIO ESTEL - PROGRAMA "TOT ANIRÀ BÉ" PRESENTAT PER TONI MARÍN 18/10/2021

Intervé Jordi Puig Voltas, Doctor en Pedagogia i president del Consell Social del COPEC.

"És un tema recurrent i no és la primera vegada que passa. Sèries d’aquest tipus n’hi ha hagut sempre i problemàtiques socials d’aquest tipus també. Ens ho anirem trobant cada vegada amb més força i intensitat. La perillositat es dispara, juntament amb el fet de voler-ho provar. El fet de parlar-ne, és sinònim que la gent ho vulgui veure, i en certa manera crec que és un dels objectius que busquen els productors d’aquesta sèrie, generar polèmica i arribar a públics que saben que no hi han d’arribar. En el meu cas, vaig veure un capítol i no em va interessar, però el fet d’estar avui aquí parlant de la sèrie, ha fet que hagi vist algun capítol més des d’una altra perspectiva".

"Moltes vegades el problema que tenim és dir un "no", ens costa molt, ja que un "no" suposa reflexió i gastar un temps que no estem disposats a utilitzar. Dir "sí", és molt fàcil i dir "no" és molt difícil, perquè l’has de justificar i treballar amb l’infant".

"L’escola ha de tenir la suficient personalitat per saber, en funció del seu projecte educatiu, que ha de fer i que no. Moltes vegades l’escola està supeditada a l’opinió de les famílies, sense donar-se compte que estan convertint l’escola en una espècie de producte, i l’escola no pot funcionar al mateix ritme que funciona la societat, perquè és impossible. No es pot carregar a l’escola totes les educacions que hi ha en la societat; educació viària, educació sexual, etc."

"Hem d’estar preparats per quan els infants desenvolupin el seu pensament crític, ja que haurem de saber argumentar davant d’un pensament crític de 10 anys el punt de vista d’un adult. Ens hem de preparar per a l’educació crítica que volem que tinguin els nostres infants, i aquesta és realment la feina de l’educació".

Data de publicació: 19/10/2021