INICI

Publicacions STQV

Publicacions, articles, llibres, materials i documents generats en el marc del treball que porta a terme el Grup de Treball de Salut, Terapèutica i Qualitat de Vida, o per algun dels seus membres.

 

Article: Bullying, assetjament escolar.Eva Font García, col·legiada i membre del GTSTQV.

L'article proporciona de manera clara i concisa informació sobre què és el bullying, com es produeix i què es pot fer per afrontar-lo.

Descarregar article >>> 

 

Llibre: L'escola al descobert. Claus per conèixer el món escolar. Josep M. López Madrid, col·legiat i membre del GTSTQV.

El llibre ofereix l'oportunitat d'endinsar-nos en l'interior del dia a dia de les escoles d'Educació Infantil i Primària, per mitjà de les vivències de les 23 col·laborades que complementen la mirada crítica de l'autor. El llibre convida a conèixer, valorar i, tal vegada, repensar una institució cabdal per a la nostra societat.

Descarregar butlleta de presentació del llibre >>>

 

Article: La pràctica esportiva en edat escolar i la prevenció de l’obesitat. L’esport: un recurs clau en la prevenció de problemàtiques de salut. Laura Carbonero Sanchez i Josep M. López Madrid, col·legiats i membres del GTSTQV.

Una anàlisi sobre la cultura, l'imaginari social i la indústira de la imatge, al voltant de l'obesitat infantil, i els benecicis de l'ducació física en l'etapa escolar, la seva contribució a la socialització, a la salut i al rendiment escolar.

 
Article: La veu i els docents. Carme Lloreta i Oliva, colegiada i membre del GTSTQV.
L'article descriu els usos de la veu en la professió docent i consells per tenir bona cura de les afeccions, que poden derivar-se de l'abús que se'n fa, de la veu en el context de aula.