Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COPEC LLEIDA I COELL ACULL LA JORNADA SOBRE SEGURETAT LABORAL: TECNOESTRÈS I MINDFULNESS | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Lleida

COPEC LLEIDA I COELL ACULL LA JORNADA SOBRE SEGURETAT LABORAL: TECNOESTRÈS I MINDFULNESS

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > COPEC LLEIDA I COELL ACULL LA JORNADA SOBRE SEGURETAT LABORAL: TECNOESTRÈS I MINDFULNESS

  • COPEC Lleida acull la Jornada de Tecnoestrès i Mindfulness, organitzada per la COELL i Foment del Treball Nacional, amb la col·laboració de COPEC Lleida.
  • Sílvia Vilasaló, vocal del COPEC a Lleida, ha explicat els beneficis de la pràctica de Mindfulness amb l’objectiu de millorar el benestar emocional de les persones.

Avui, 3 d’octubre de 2022, a les instal·lacions de la COELL (Lleida), on el COPEC hi té la seu territorial, s’ha dut a terme la Jornada de Tecnoestrès i Mindfulness a càrrec de Sílvia Vilasaló, pedagoga i vocal del COPEC a Lleida.

Sílvia Vilasaló és pedagoga especialitzada i certificada en Mindfulness i relació d’ajuda per la Universitat de Lleida, a més, és instructora de Mindfulness aplicat a diferents àmbits: reducció de l’estrès, envelliment saludable, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional i autocura.

La Jornada ha començat amb una breu introducció del tecnoestrès, cóm ens afecta en diversos nivells i cóm la pràctica de Mindfulness ens pot ajudar des de la prevenció i la millora de la salud laboral. La sessió ha alternat diverses pràctiques, on els i les assistents han hagut de posar especial atenció a la seva respiració per tal de prendre consciència corporal i entrar en un estat de clama mental.

Sílvia ha explicat que amb la pràctica de Mindfulness s’aconsegueix millorar les relacions interpersonals, la qualitat de vida, la presa de decisions, la prevenció de malalties i la reducció de l’estrès.

La Jornada ha finalitzat amb recomanacions pels i les assistents i la pràctica de l’escaneig corporal, on Sílvia Vilasaló ha posat especial èmfasis en que l’espai, el temps i el material utilitzat en la pràctica de Mindfulness son molt importants, creant un entorn tranquil i còmode i assegurant-se de disposar d’entre 5 i 10 minuts sense interrupcions.


La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya de la demarcació de Lleida, han organitzat la Jornada de Diàleg Social sobre Seguretat Laboral, amb l’objectiu d’abordar diversos continguts amb l’aplicació de diferents estratègies i pràctiques de Mindfulness.

3 D’OCTUBRE DE 16:30H A 18:30H
PRESENCIAL A LA COELL (Rambla Ferran, 32, Lleida)

La jornada serà impartida per SÍLVIA VILASALÓ, pedagoga tècnica de formació i empresa especialitzada i certificada en Mindfulness i relació d’ajuda. Vocal del COPEC a Lleida. 

  • Què és Mindfulness? La pràctica de Mindfulness potencia l’atenció i amb això millorar la memòria i la concentració. Redueix l’estrès i l’ansietat, augmenta la concentració i genera efectes que repercuteixen positivament en les organitzacions i la productivitat. Aquesta pràctica ens convida accedir a la consciència o atenció plena de manera intencional.
  • Tecnologia, Estrès i Gestió Emocional: Un dels símptomes més freqüents del tecnoestrès és la capacitat d’estar manejant diversos dispositius tecnològics alhora el que produeix dispersió en l’atenció que pot arribar a provocar trastorns de concentració i memòria. Per al maneig de les reaccions fisiològiques i cognitives associades al tecnoestrès es recomana l’ús d’estratègies de regulació emocional, aquelles que s’orienten al maneig d’emocions negatives, és a dir, que generen malestar, derivades de la percepció d’amenaça i baixa capacitat d’afrontament.

L’objectiu de les diferents pràctiques que es faran a la Jornada és entrenar la capacitat de centrar-nos en el moment present i enfocar-nos en els processos interns per realitzar les activitats quotidianes en un estat de consciència plena:

  • Respiració Conscient
  • Mindfuleating
  • Escaneig corporal
Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.

Si estàs interessat a participar en aquesta Jornada Presencial sobre la Seguretat Laboral: Tecnoestrès i Mindfulness, INSCRIU-TE ARA.

Publicació 16/09/2022

Data de publicació: 3/10/2022