Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com NdP - GIRONA ACULL LA JORNADA DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A A L’EMPRESA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Girona

NdP - GIRONA ACULL LA JORNADA DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A A L’EMPRESA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya >  > NdP - GIRONA ACULL LA JORNADA DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A A L’EMPRESA
  • COPEC-GIRONA protagonista en el cicle de ponències sobre l’exercici professional del pedagog/a i psicopedagog/a
  • La PRESIDENTA del COPEC, M. Victòria Gómez, reivindica el pedagog/a i psicopedagog/a a l’Escola, a Social i Empresa amb l’eix vertebrador de l’Educació
  • La REPRESENTANT del COPEC a Girona, Susanna Arjona, amfitriona de l’acte, posa de relleu que es parla de molt pedagogia però se’n fa molt poca.
  • La PONENT, Àngels Roger, apel·la a què el pedagog/a i psicopedagog/a contribueixen a humanitzar les organitzacions.

Girona, 4 de febrer de 2023

Avui a la seu de la CASA DE CULTURA de Girona, s’ha dut a terme l’acte "El paper del pedagog/a i psicopedagog/a en l’empresa" acollits per la vocalia del COPEC a Girona, que ha comptat amb col·legiats/des de les comarques gironines, la junta de govern i representants d’entitats públiques i privades de Girona.

L’acte l’ha inaugurat M. Victòria Gómez Serés, presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, en el que ha destacat que "el Pedagog/a i el Psicopedagog/a està present en el Sistema Educatiu, en el Sistema social i Comunitari, en l’Empresa i les Organitzacions, la seva tasca pedagògica no te fronteres perquè està regida per l’eix vertebrador de l’educació", ha apel·lat també que "els professionals de la pedagogia som essencials per a la societat però ens falta la suficient visibilitat per adonar-nos, cal que fem massa col·lectiva per a guanyar protagonisme en tots els espais professionals on ja hi som presentats i en els que hi hauríem de ser"

Susanna Arjona, vocal del COPEC a Girona, en la presentació ha denunciat que "en tots els àmbits s’usa i abusa del concepte de PEDAGOGIA, tant en poñítica com en els mitjans de comunicació. Arreu es parla molt de pedagogia i se’n fa molt poca, perquè als que estan legitimats per a parlar de pedagogia -pedagogs/gues i psiceopedagogs/gues-  no se’ls escolta prou."

La Ponent Àngels Roger, vocal de Pedagogia Laboral i d’Empresa, ha centrat la seva intervenció en les competències del pedagog/a i el psicopedagog/a en l’empresa:

  • El nostre rol a l’empresa: "Algú ha de recordar als equips directius que darrere dels números hi han persones, amb les seves realitats personals que es posen en joc en el dia a dia de les organitzacions. Algú ha de vetllar per al ’Sou Emocional'de les persones que estan en les organitzacions"
  • La nostra missió: "la visió i la missió són cabdals per abordar, a més d’objectivament, des de la part emocional la nostra tasca"
  • Els nostres valors: "els valors ens defineixen, cal tenir-los presents també en el si de l’empresa definir-los i contribuir en la seva aplicació"
  • La nostra clau de volta: "de la nostra intervenció en les organitzacions és un lideratge fet des de la prudència -el quasi anonimat- amb l’acompanyament i la mediació. Hi ha molts conflictes que són producte dels egos, i demana -i això el pedagog/a i psicopedagog/a, ho sabem fer molt be- asseure’s i parlar"
  • Què podem fer i com: "el que fa el pedagog/a i psicopedagog/a en l’empresa (en les organitzacions en general) és DESENVOLUPAR, ACOMPANYAR i AJUDAR A CRÈIXER. El més important és COM ho fem"
Acaba la intervenció, fent palès que el pedagog/a i psicopedagog/a en les organitzacions (àmbits d’empresa o d’escola o social) "som els que promovem l’aprenentatge i l’acompanyament al llarg de la vida, sigui l’àmbit que sigui, som catalitzadors del llenguatge dotant de significats aquells conceptes que fan de fre per una bona entesa. Els grans títols de les coses s’esvaeixen i el que queda són les persones. En definitiva en les empreses a més d’acollir, acompanyem en l’adaptació al canvi. Fem les adaptacions curriculars professionals dins l’empresa."

La cloenda ha estat a càrrec d’Antoni Navio, vicepresident del COPEC, centrant-se en la formació inicial i contínua del professional de la pedagogia "l’àmbit de l’empresa no és a l’imaginari dels estudiants de pedagogia fins que el descobreixen, en aquest sentit l’acompanyament i orientació als estudiants és una tasca altament necessària"

Ha estat una diada a COPEC-GIRONA amb aire festiu i reivindicatiu, on s’ha posat sobre la taula un espai professional poc conegut per al pedagog/a i psicopedagog/a,  en el que hi treballen molts professionals de la pedagogia.

PROGRAMA >>>


Data de publicació: 4/2/2023