Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EL COPEC REP EL PREMI EDUCAWEB, MODALITAT TIC I ORIENTACIÓ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

EL COPEC REP EL PREMI EDUCAWEB, MODALITAT TIC I ORIENTACIÓ

"La tasca d'orientació hauria de començar durant els estudis universitaris, si no abans, els i les joves haurien de plantejar-se sobre el què faran un cop hagin acabat els estudis"
Entrevista a Rosa Rodríguez Gascons.
Guanyadora del premi d'Orientació en la modalitat de TIC i orientació, en la categoria d'institucions. EDUCAWEB 14/12/2009

Projecte Premiat:  Promoció professional del pedagog/a i psicopedagog/a >>>


 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Col·legiats/des > EL COPEC REP EL PREMI EDUCAWEB, MODALITAT TIC I ORIENTACIÓ

El COPEC rep el premi d'Educaweb en la modalitat TIC i Orientació, pel projecte: Promoció Professional del pedagog/a i psicopedgo/a, que té com a objectiu impulsar el reconeixement social de les figures professionals dels titulats en pedagogia i psicopedagogia, promocionar i consolidar la seva inserció.

El projecte és el resultat del treball de moltes persones vinculades al COPEC, en una veritable generació de sinergies que té els inicis amb la mateixa creació del Col·legi, de la que es vol deixar constància:

  • Any 2003, es crea la Vocalia de Promoció Professional liderada Anabel Fontanet, membre de la I Junta de Govern, i neix la Borsa de Treball del COPEC.
  • Any 2004, pren el relleu en la vocalia, Rosa Rodríguez, que estructura i incorpora el Servei d'Orientació Professional presencial i elabora un protocol d'actuació per la Borsa de Treball.
  • Any 2005, Rosa Rodríguez, amb la col·laboració de la I Junta de Govern, porta a terme l'estudi dels perfils professionals del pedagog/a i psicopedagog/a, publicat a la revista Eix 1, del març 2006, i s'incorpora a mode de BBDD de consulta a la web del COPEC.
  • Any 2005-2006, Rosa Rodríguez, amb la col·laboració d'Ingrid Noguera, alumna de pedagogia en pràctiques de la UB, i el suport del Miquel Àngel Prats, comença a dissenyar la futura Borsa de Treball on-line.
  • Any 2007, amb el suport de la II Junta de Govern, Rosa Rodríguez, revisa, reformula i actualitza el disseny de la Borsa de Treball, i el Servei d'Orientació Professional, que passa a ser on-line.
  • Any 2008, Josep Torta, tècnic informàtic de l'empresa Insertnet Innova S.L., a partir del disseny de la Borsa de Treball, desenvolupa una aplicació al web del COPEC per a la seva gestió on-line.
  • Any 2009, s'implementa el projecte: Promoció Professional del Pedagog/a i psicopedagog/a i es presenta a la convocatòria del II Premi d'Educaweb, modalitat TIC i orientació.

Es vol destacar la col·laboració durant tot el procés, de les professionals del COPEC, Virgínia Sanuy, que ha viscut l'evolució del projecte des dels seus inicis, i Àngela Carrasco que, tot i incorporant-se més tard, ha tingut i té un paper actiu, especialment en la gestió on-line de la Borsa de Treball.

L'apartat del web PROMOCIÓ PROFESSIONAL esdevé un dels punts forts del COPEC, quant a oferir servei i promocionar la figura professional del pedagog/a, és un apartat en constant evolució, actualment s'està treballant en millorar el servei de consultes, a partir de l'existent, per tal d'agilitzar la resposta i incorporar un sistema de preguntes i respostes de les consultes més freqüents.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Col·legiats/des > EL COPEC REP EL PREMI EDUCAWEB, MODALITAT TIC I ORIENTACIÓ

L'acte d'entrega dels II Premi Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional, es va fer al Palau de la Música Catalana, en presència d'autoritats públiques i acadèmiques.

La directora d'Educaweb, Montserrat Olivera, va anunciar que es publicarien els treballs premiats, entre els que es troba Promoció Professional del pedagog/a i psicopedagog/a.

Entrega dels guardorns del II Premi Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional >>>

Data de publicació: 12/11/2009