Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com El COPPCV s’incorpora a la FEPP | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Federació Europea Professionals Pedagogia

El COPPCV s’incorpora a la FEPP

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > El COPPCV s’incorpora a la FEPP

 

La Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP) va celebrar la seva IV Assemblea, a Roma, els passats 8 i 9 de juliol de 2010, acollits per  l’Associazione Nazionale dei Pedagogisti Italiani (ANPE), en el marc de la celebració del seu 20è aniversari com a associació professional de pedagogia d’Itàlia.  

 

En la IV Assemblea es va donar la benvinguda al Colegio Oficial de Pedagogos y Psicopedagogs de la Comunidad Valenciana, passant la FEPP a tenir 5 entitats representants de la pedagogia professional de tres Estats de la Comunitat Europea: Espanya (Catalunya, Illes Balears i València), Itàlia i Portugal. Actualment s’ha establert contactes amb l’BHP BUNDESGESCHÄFTSSTELLE, associació professional de pedagogia terapèutica d’Alemanya, per a tractar sobre la seva incorporació a la Federació.

 

Seguint amb la política de fer les Assembles obertes, igual que la celebrada a Barcelona, la IV Assemblea va comptar amb la presència, com a convidats, dels presidents regionals d’ANPE i membres del seu Consell Directiu Nacional.

 

A l’Assemblea es va ratificar el canvi de vicepresidenta a la persona de CATARINA CARVALHO, de l’Associação Nacional de Licenciad@s em Ciências da Educação de Portugal (ANALCE), qui venia assumint aquesta representació, des de la II Assemblea, per manca de disponibilitat d’INÉS COELHO, qui tenia el nomenament del càrrec.

 

Es va aprovar el Reglament Intern de la FEPP, un cop legalitzats els Estatuts el 2009, que permetrà una major operativitat als òrgans executius, d’aquest reglament es destaca la incorporació de la figura de FEDERAT/FEDERADA dels associats/des i col·legiats/des de les entitats membres de la FEPP, quedant regulada la lliure circulació dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues federats, els quals podran gaudir dels serveis i participar en les activitats de les entitats membres de la FEPP quan es trobin desplaçats per motius d’estudis o treball.

 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > El COPPCV s’incorpora a la FEPPRoberta Angelilli, Vicepresidenta del Parlament Europeu, va tancar la IV Assemblea, a qui el president Gianfranco de Lorenzo, va demanar suport a tres propostes que la FEPP té programat endegar:

 

1-Projecte de Recerca sobre el Perfil del Pedagog europeu: estudi de caràcter transnacional, dissenyat el 2008, a la cerca de suport i col·laboració d’universitats i administracions públiques del països representats a la FEPP.

 

2-Creació d’un Màster de pedagogia interuniversitari i internacional: que es presentarà com a projecte a les universitats dels territoris de les entitats membres de la FEPP, per a dur-ho a terme amb la col·laboració dels àmbits acadèmic i professional.

 

3-I Jornada de la FEPP: a Brussel·les, com a marc representatiu de la Unió Europea, a la què es preveu la participació d’autoritats polítiques, tècniques, acadèmiques i professionals, de la UE.

 

L’eurodiputada, Angelilli, va felicitar la FEPP per la feina feta des de la seva creació i per les iniciatives presentades, comprometent-se a donar tot el suport que, a nivell tècnic i polític, estigués a la seva ma.

 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > El COPPCV s’incorpora a la FEPP

 

Aquesta nova trobada de la FEPP va concloure amb un Sopar de Gala ofert per ANPE, amb noves expectatives i il·lusions en aquest gran projecte que és la FEPP i amb la certesa que la I Jornada a Brussel·les, consolidaria la Federació i li donaria projecció internacional.Data de publicació: 15/7/2010