INICI

Vocalia de Salut

Benvolguts / benvolgudes col·legiats/des,

 

A partir de les eleccions celebrades el 27 de maig a la III Junta de Govern del Col·legi de Pedagogs, amb molt de gust prenc el relleu a en Segundo Moyano Mangas en la responsabilitat de la Vocalia de Pedagogia Social amb la voluntat de continuar les actuacions i representacions conquerides, i proposar-ne de noves. Una de les novetats d’aquesta nova singladura és la integració de Pedagogia de Salut dins de Pedagogia Social.

 

Vull posar de manifest el meu reconeixement a la gran tasca que ha dut a terme en Segundo Moyano, com a Vocal de Pedagogia Social, reivindicant i consolidant espais de participació per a la pedagogia en un sector d’intervenció ampli, heterogeni i amb límits professionals poc definits, així com per la implicació i interès pel món social que m'ha trasmès. 

 

En els darrrers anys la Vocalia de Pedagogia Social ha fet diferents gestions amb entitats d’àmbit social i educatiu, per fer el Col·legi més visible, participant en els diferents fòrums, acadèmics i professionals, on la pedagogia hi té, o ha de tenir un lloc.

 

Pel que fa a la Vocalia de Salut és de nova creació i s'uneixen per primer cop en una mateixa persona. Els interessos sobre pedagogia i salut existeixen des de fa anys per mitjà del Grup de Treball de Salut, Terapèutica i Qualitat de Vida, integrat per col·legiats i col·legiades interessats/des en l’àmbit de la salut, la terapèutica, l’educació especial, etc., que orienten el seu treball cap a la investigació, anàlisi, innovació i consolidació de la pedagogia en aquest espai professional.

 

En l'àmbit de la Pedagogia i Salut, actualment, el COPEC, hi té tres Convenis signats: amb l'Hospital Sant Joan de Déu, amb la Fundació Alicia i amb l'Associació AIDIN, institucions amb les què ens uneixen interessos comuns envers la pedagogia, la nutrició, la salut i l’educació.

 

Us animo a què consulteu els apartats de la Vocalia de Salut i Pedagogia Social i dels Grups de Treball relacionats, on trobareu informació sobre la tasca que el COPEC està fent en aquests àmbits d'intervenció.

 

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres sempre que volgueu fer consultes o demanar informació de la nostra tasca des del Grup de Treball i la Vocalia,  com també fer-nos arribar les vostres necessitats, inquietuds, dubtes i propostes de millora a l'entorn de la Pedagogia Social i Salut com a importants àmbits de la nostra professió.

 

Per qualsevol dubte, comentari o, aclariment estic a la vostra disposició.  

 

Salutacions cordials,

 

Carme Lloreta i Oliva

Vocal de Salut i Pedagogia Social de la Junta de Govern

Col·legi de Pedagogs de Catalunya