Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Condol per la mort del pedagog Joan Triadú i Font<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Generació coneixement > Pedagogs/gues referents

Condol per la mort del pedagog Joan Triadú i Font

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Institucional > Condol per la mort del pedagog Joan Triadú i Font<br>

 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya s’afegeix al condol per la mort del pedagog JOAN TRIADÚ I FONT,  i es fa ressò de la pèrdua d’un dels referents de la pedagogia catalana contemporània.

 

Joan Triadú, pedagog, crític i poeta, inicià la seva trajectòria pedagògica molt jove, defensor de la cultura i la llengua catalana, es dedicà a escriure i a ensenyar en la clandestinitat. Dirigí la Institució Cultural del CIC i fundà i dirigí, també, l’Escola Tau de Barcelona. Fou president de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC i fundador de la Societat Catalana de Pedagogia. 

 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Institucional > Condol per la mort del pedagog Joan Triadú i Font<br>

 

 

Del seu llegat intel·lectual i pedagògic es destaca “Dies de memòria (1938-1940): diari d’un mestre adolescent”, i l’última obra “Textos i pretextos de pedagogia” (2009), d’obligada lectura per comprendre la seva trajectòria i la seva obra.

 

Ens ha quedat, a més de la seva obra, una biografia Joan Triadú, “l’impuls obstinat”, de la ma de l’escriptor i periodista Agustí Pons.