Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Projectes pedagògics d’FGC<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Serveis externs > Consultoria pedagògica

Projectes pedagògics d’FGC

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Serveis del COPEC > Projectes pedagògics d’FGC<br>

 

 

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) sensible a la realitat del dia a dia del mitjà de transport que gestiona i amb la voluntat de minimitzat les conductes incíviques que es donen en les seves línies de tren, encarrega al Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) l’elaboració d’una proposta de programa pedagògic que recondueixi aquestes conductes i millori la convivència entre els usuaris/usuàries.

 

 

 

 

 

 

 

 

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Serveis del COPEC > Projectes pedagògics d’FGC<br>El projecte titulat Projecte pedagògic sobre actituds i valors de convivència en la Xarxa de FGC, zona Vallès Occidental, entre la població escolar usuària d’aquest transport públic, ha estat desenvolupat per l’equip pedagògic format per Natàlia Lujan i Conxi Reig.

És un treball de caràcter científic estructurat en dues fases diferenciades:

  • Primera fase: d’anàlisi de la situació i identificació d’actors implicats. Partint d’una hipòtesi i fonamentant-lo en una base teòrica, amb consulta a experts, entre altres fonts. La recollida de dades es va plantejar amb entrevistes a professionals d’FGC i a professionals d’Escoles usuàries del tren, i enquestes als usuaris/usuàries del FGC de la zona d’estudi.
  • Segona fase: d’elaboració d’una proposta pedagògica de prevenció de conductes no desitjades i de promoció de la convivència. Basada metodològicament en el model de referència de conductes, entre alumnes de batxillerat i ESO de les escoles de la zona d’influència, amb el fil conductor d’assoliment de qualitat pedagògica de Reconeixement d’Escola Cívica. Implicant al triangle: FGC, escola i família.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Serveis del COPEC > Projectes pedagògics d’FGC<br>

 

Aquest és el segon treball de caràcter pedagògic que el COPEC desenvolupa per compte d’FGC, el primer es va centrar sobre l’adequació pedagògica dels materials didàctics i activitats educatives que comprèn el programa educatiu El tren de l’Ensenyament, que FGC desenvolupa i posa a disposició dels centres educatius per donar a conèixer el tren i promoure la mobilitat als alumnes de totes les etapes educatives. L'equip pedagògic que el va portar a terme estava format per les pedagogues, Pilar Cases i Carme Lloreta.

 

Ambdos treballs, dirigits i coordinats per Rosa Rodríguez Gascons, pedagoga, han estat editats per COPEC i FGC i estan disponibles en la Biblioteca del COPEC per a la seva consulta.

Data de publicació: 22/2/2011